Nästa artikel
Volvo ska fortsätta uppdatera hybridmodellerna
Nyheter

Volvo ska fortsätta uppdatera hybridmodellerna

Publicerad 2024-02-06 07:35
Vid sidan av de nya elbilsmodellerna ska Volvo Cars fortsätta uppdatera modellerna med förbränningsmotor.

Elbilarna står för en allt större del av Volvos försäljning och i år ska leveranserna av både EX30 och EX90 inledas. Men fler än åtta av tio sålda Volvobilar förra året hade fortfarande förbränningsmotor, och både mildhybriderna och laddhybriderna kommer leva kvar ett tag till.

På en presskonferens nyligen berättade Björn Annwall, vice vd och kommersiell chef på Volvo Cars, att modellerna med antingen mildhybrid- eller laddhybridteknik och som bygger på första generationen av SPA-plattformen ska fortsätta uppdateras för att leva vidare till andra halvan av decenniet.

– Övergången till elektrifieringen sker helt klart olika snabbt runt om i världen. Det är en av Volvos styrkor – vi har ett balanserat utbud, sa han.

Björn Annwall säger att bilarna som bygger på SPA1-plattformen – som V60, V90 och XC60 – kommer fortsätta uppdateras. Det kan till exempel handla om mindre designförändringar eller ny teknik för infotainmentsystemet.

– Det är helt klart något vi investerar i. Det är inga enorma investeringar och det är något vi vet väldigt väl hur man gör. Så ja, för några av de viktigaste laddhybrid- och mildhybridbilarna kommer vi göra de investeringarna. Vi återkommer om vilka bilar och när det ska göras, men de kommer fortsätta spela en väldigt viktig och kompletterande roll i vårt utbud.

Det långsiktiga målet är att Volvo Cars enbart ska sälja elbilar 2030.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (41)

  • 2024-02-10 09:04 Med tanke på att VolvoCars…
  • 2024-02-10 02:27 Eftersom som jag just nu…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.