Nästa artikel
Volvo satsar på cybersäkerhet och självkörande transporter
Nyheter

Volvo satsar på cybersäkerhet och självkörande transporter

Publicerad 22 oktober 2019 (uppdaterad 22 oktober 2019)
Skapar nytt affärsområde för autonoma industrifordon och investerar i israeliskt säkerhetsföretag.
Volvo Autonomous Solutions är namnet på Volvokoncernens nybildade affärsområde, som ska rikta in sig på kunder inom gruvindustri, samt godstransport mellan logistikcenter och i hamnar.

Sedan tidigare har Volvo lastvagnar visat upp diverse transportlösningar för tung trafik, bland annat elektriska fordonet Vera som utan någon människa vid ratten kan transportera gods från ett logistikcenter till en hamnterminal i Göteborg.

Och när det gäller självkörande fordon behöver de vara uppkopplade. Här finns en svaghet i att externa källor kan försöka hacka sig in och ta kontrollen. Därför har Volvos avdelning för lastbilar genom ett investmentbolag gått in med kapital i Upstream Security, med säte i Tel Aviv. Deras specialitet är att utveckla cybersäkerhetslösningar, som genom artificiell intelligens skyddar uppkopplade fordon mot yttre hot, medan de körs eller när de står stilla. 

Diskutera: Vad tycker du om Volvos satsningar? 
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2019-10-22 17:42
Lasse L-on

Det skulle förvåna mig om fordonet ska vara så fyrkantigt eller inte alls anpassat för att minska luftmotståndet. Droppformen är det ultimata men det finns kompromisser.

#2 • Uppdaterat: 2019-10-23 07:46
flat7

307 000kr för den enklaste modellen (Ranult Zoe). Med en månadslön på 30 000kr och efter kontantinsats på 86 000kr (de som ens har den pengen att lägga kontant) ska det betalas 2800kr/mån för den bilen utan drag eller möjlighet att köra längre sträckor (speciellt i norra delarna av landet) känns inte genomtänkt.Jag får betydligt mer bil för 150 000kr (diesel, fyrhjulsdrift) behöver jag säga vilket märke?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.