Bild
Nästa artikel
"Allt inom en armlängds avstånd var devisen när Volvo utvecklade XC40:s inredning".
"Allt inom en armlängds avstånd var devisen när Volvo utvecklade XC40:s inredning".

Volvo satsar på bra förvaring i XC40

Nyheter

Nej, vi får fortfarande inte se några bilder på produktionsversionen av nya minisuven. Men Volvo berättar att förvaringsmöjligheterna i den ska vara utöver det vanliga.

När Volvo skulle utveckla XC40 frågade de vad folk helst ville ha i den nya bilen. Svaret var: Bättre förvaringsmöjligheter.
– När vi talade med människor om hur och var de förvarar sakerna de har med sig varje dag var det tydligt att de flesta tycker att dagens bilar brister i detta avseende. Mobiltelefoner som glider runt i mittkonsolen, påsarna med hämtmat som hela tiden riskerar att tippa och människor som fumlar bakom ratten när de försöker ta fram servicekort ur plånboken. Vi bestämde oss för att lösa dessa och många andra problem som vi stötte på, säger Louiza Atcheba, Model Brand Manager för 40-serien på Volvo Cars.

I XC40 sitter inte högtalarna i dörrarna. För att skapa mer förvaring Volvos inredningsdesigners istället flyttat dem till instrumentbrädan. Allt utrymme som frigjorts i dörren kan istället användas till vattenflaskor, bärbar dator eller surfplatta. I kardantunneln var prio ett att hitta ett användbart fack för mobilen med möjlighet till trådlös laddning. Det var även viktigt att det fanns utrymme för mynt, kort, mugghållare och laddsladdar. Under armstödet finns en löstagbar ask för skräp.

Under handskfacket sitter små krokar för shoppingkassar och väskor. I instrumentbrädan finns speciella fack för laddkort och betalkort. I bagaget finns en uppfällbar avdelare med krokar och lasthakar. Under lastgolvet finns ett låsbart förvaringsfack för värdesaker.

– Mycket av det som vi har gjort med XC40 bygger på omfattande insikter om konsumenterna. Med XC40 ser vi till att kupéer som är fyllda med diverse prylar hör till det förgångna. Vi gör det genom att se till att allt finns inom räckhåll, men utan att sakerna ligger framme. Det handlar om att rensa upp i röran så att du kan tänka klart, sammanfattar Louiza Atcheba.

Volvo hälsar att XC40 lanseras ”de närmaste veckorna”.
 
Diskutera: Vad tycker du om Volvos förvaringslösningar till nya XC40?
 

Taggar: Nyheter, Volvo XC40

Kommentarer

#1
2017-08-24 15:06

Oj, låter nästan som att Volvo varit på studiebesök i en Skoda. Inte en dag för tidigt.

#2
2017-08-24 17:08

kricko. Det ligger mycket i det du säger och det är ju faktiskt ingen överdrift.
Den där louisa skulle börjat på volvoför länge sedan då skulle det varit ordning i Volvo stugan ;)
Hoppas dom kommer med en snål drivlina också.

#3
2017-08-24 17:45

Sedan kan det bli för mycket med förvaring. Det blir att man i vardagen fyller förvaringen med massa "skräp" som man kör omkring. Det är väl ingen som längre baxar runt på 20 cd-skivor i bilen? För att ta ett exempel...

#4
2017-08-24 19:37

Och Skoda var på studiebesök hos någon en gång för länge sedan.

#5
2017-08-24 19:41

Jaehhh. ... Jag är lite så Louisa och hejar på Volvo.
Pytts! De vet vi alla att tysken tog sig en djupdykning i Volvo.

#6
2017-08-25 06:28

Vad försöker du skriva, Tvärnit? Fullständigt osammanhängande!
Fast det är bra att volvo gör lite vettig förvaring, något de saknar idag.

#7
2017-08-25 10:18

Sluta släpa runt på så mycket prylar, folk! Det tynger bara ditt sinne. Ju mindre man släpar runt på, desto lyckligare blir man! Det

#8
2017-08-25 14:39

Med risk för att uppfattas som lätt raljant är väl allt inom armslängds avstånd ett steg bakåt för Volvo, åtminstone om man jämför med nuvarande v40. Där har man allt, inklusive passagerarna, på armbågs avstånd...
Sluta släpa runt på prylar? Nä, ju mer kit man har i bilen (prydligt undanstuvat), desto lyckligare blir man!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.