Bild
Nästa artikel
Volvo rullar fort i USA

Volvo rullar fort i USA

Nyheter

Volvo är på frammarsch i USA. Under september ökade försäljningen med 21 procent, visar färska siffror.

Tack vare en stark period för Chrysler (+27,2 %), Nissan (+25,3 %) och General Motors (+19,8 %) ökade bilförsäljningen i USA med 10 procent under september, jämfört med samma månad förra året.

Även Volvo hör till vinnarna som ökade mer än marknaden som helhet. 5 042 nyregistreringar noterades i september. Under årets första nio månader har det tidigare Ford-ägda märket ökat med 27 procent.

Sedanen S60 är särskilt populär, med 1 623 sålda bilar i september. Därefter följer suven XC90 och crossovermodellen XC60.

Sämst resultat av samtliga tillverkare noterades av förklarliga skäl av Saab, minus 61,2 procent. Endast 429 bilar såldes under september, jämfört med 1 127 i fjol.

Bland de större spelarna redovisar Toyota ett ras på 17,5 procent i september. Tappet kan härledas till företaget stora återkallelser förra året samt komponentbrist efter jordbävningen i Japan.

Diskutera: Vad tycker du om Volvos USA-försäljning?

Taggar: Nyheter, , Volvo

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.