Bild
Nästa artikel
Nyheter

Volvo och Polestar ”gör en Tesla” – lanserar mobil service

Publicerad 2021-08-18 19:30
Snart kan Volvo- och Polestarägare i Norge och Italien få bilen reparerad på garageuppfarten.

Tesla har i flera år kunnat göra vissa reparationer på bilarna ute hos bilägaren. Med hjälp av en så kallad mobil servicetekniker behöver inte bilägaren åka in till verkstaden.

Nu ska Volvo och Polestar testa samma koncept på den norska och italienska marknaden, i ett pilotprojekt. Sverige är inte med än så länge.

Volvo och Polestar har visserligen betydligt fler fysiska verkstäder än Tesla, men den mobila servicelösningen kan ändå vara en konkurrensfördel mot andra märken eftersom bilägaren inte behöver ta sig tid att åka till verkstaden.

– Kunden slipper att åka till verkstaden för mindre servicearbeten och vi tror den bekvämligheten kommer vara lockande för många, säger Rune Solbakken, verkstadsutvecklingschef och ansvarig för satsningen på Volvo Cars i Norge.

Kravet är att bilen inte behöver hissas upp och att ingen vätska behöver bytas

Det är bara vissa arbeten som kan utföras utan verkstad. Kravet är att bilen inte behöver hissas upp och att ingen vätska behöver bytas.

– Inledningsvis kommer vi börja med de enkla jobben. Om man måste skruva av eller på hjulen, om jobbet innebär att byta vätskor, felsöka eller kräver specialverktyg eller specialistkompetens måste bilen in till verkstad, säger Rune Solbakken.

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.