Nästa artikel
Volvo levererar julklappar till bilen
Nyheter

Volvo levererar julklappar till bilen

Publicerad 25 november 2015
Med en digital nyckel kan varubudet öppna och stänga bilen en gång för att leverera varorna.
Beställda varor och matkassar lämnas i bakluckan av bud som har digital nyckel.
Volvo gör bilen till en rullande brevlåda för att skapa julefrid. Tillsammans med PostNord, Lekmer och Mat.se lanseras In-car Delivery, som består av en digital engångsnyckel, med vilken budet kan låsa upp bilen och lämna beställda varor i bagageutrymmet.

– Julen är härlig – men ärligt talat är det också en mycket hektisk tid för många familjer. Den här tjänsten gör julen lite enklare. Volvo In-car Delivery är ett konkret bevis på att uppkopplade bilar kan användas för att spara tid och göra livet lite lugnare för oss människor, säger Björn Annwall, på Volvos marknadsavdelning.

Redan 2014 berättade Volvo om sina planer att erbjuda en tjänst som låser upp bilen för budfirmor. Och lagom till jul verkar det bli verklighet, åtminstone för vissa. In-car Delivery, erbjuds i första hand till kunder i Göteborgsområdet som prenumererar på Volvos On-Call-tjänst.
 
Diskutera: Skulle du kunna tänka dig att få varor levererade till bilen?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-11-25 10:26
Hackenbush

Bilar skall köra själv, varor ställs in i bilen med bud. Kommer det i framtiden finnas något vi skall göra själva?
Blir ju mer tid över till mobilen och facebook, twitter m.m. förstås.

#2 • Uppdaterat: 2015-11-25 10:25
Grosser

Bättre att lämna bakluckan öppen, så man slipper en pangad ruta när tjuvarna ändå slår till.

#3 • Uppdaterat: 2015-11-25 10:43
celef

hur slapp ska människan bli tycker tillverkarna av vissa varor och tjänster, folk orkar ju inte ens använda blinkers, eller skrapa rutorna, eller slänga sitt skräp i papperskorgar, tycker att det började gå rejält utför när fjärrlåsen på bilarna blev poppis. jag längtar tillbaka till den tiden när folk visade varandra hänsyn

#4 • Uppdaterat: 2015-11-25 13:57
1storstark

Vad är det som hindrar den som kör ut att använda funktionen senare på kvällen? Går det att göra en gång så går det säkert att göra två gånger. Det står "engångsnyckel", men bara vetskapen om att funktionen finns borde få både bilägare och försäkringsbolag att dra åt sig öronen.

#5 • Uppdaterat: 2015-11-25 17:59
S-E S

Du lämnar ju ut bilnyckeln till en du inte känner och då gäller inte stöldförsäkringen, precis som om du lämnar ut nyckeln till hemtjänsten, då gäller inte hemförsäkringen!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.