Nästa artikel
Volvo höjer priset på bildelning
Nyheter

Volvo höjer priset på bildelning

Publicerad 21 augusti 2019 (uppdaterad 20 december 2021)
Sunfleet blir M. Att hyra bil en vecka blir över 2.000 kronor dyrare.

Volvo Cars bilpool Sunfleet går över i biltillverkarens nya satsning M i höst. Nu rapporterar Dagens Nyheter att förändringen innebär att prisnivån på hyran höjs med flera tusenlappar. De har jämfört tjänsterna och beräknat ett prispåslag på 2.200 kronor på en veckas bilhyra.

M:s pressansvarige säger till tidningen att skillnaden mot Sunfleet är att M ger kunderna en bättre digital upplevelse och möjlighet att få en bil när de vill och vart de vill.

M står för ”Mobility” och bildades i fjol. Volvo Cars beskriver det själva som en ”intuitiv app som lär sig av användarens behov, preferenser och vanor för att skapa en personlig och skräddarsydd upplevelse. Konsumenterna får frågor om sina specifika behov snarare än att endast informeras om var de kan hitta närmaste bil.”

En snabb titt på tjänstens hemsida visar att det finns tre paket: ”Lilla”, ”Lagom” och ”Stora”. Mellanalternativet Lagom är tänkt för den som kör 10-30 timmar per månad och behöver bilen till veckohandling eller weekendresor. Veckopriset ligger på 5.795 kronor.

Diskutera: Vad tycker du om Volvos bildelningstjänster?

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2019-08-21 10:12
Kanske

Nej tack.

#2 • Uppdaterat: 2019-08-21 10:37
Skodaägare

Man får nog köra väldigt lite bil om detta ska löna sig. Ska man hyra bil varje helg med lagompaketet, så hamnar man på 9180 kr /månad! Man kan privatleasa en XC40 för mindre än hälften.

#3 • Uppdaterat: 2019-08-21 11:28
Klarsynt

Herregud vilka pengar. "bättre digital upplevelse"? Men vafasen.. om man bara behöver en bil så prackar de på en en massa bling-bling och höjer priset. Man går till elektronikaffärer för att få en digital upplevelse.

.

#4 • Uppdaterat: 2019-08-21 11:32
Henrik M

Helt klart en rejäl höjning som säkert får fler att tänka om, tyvärr! Sen många som bara likställer att det vore lägre pris att äga bilen istället. Man måste tänka bortom bara sig själv ibland. Jag känner en tjej som bor inne i gamla gågatskvarter i en medeltida stadskärna, med nästan noll möjlighet att parkera bil vettigt inom rimligt avstånd. Hon åker tåg till jobbet, men de gånger hon behöver bil har hon kört Sunfleet och då haft bilmöjlighet när hon behöver det till en iaf inte större peng än om hon ägt privat och hon har inte behövt hysa en bil hon inte haft plats för. Så att det är så enkelt att bara köpa/leasa själv istället för att det blir lägre kost, är inte alltid fallet.
Jag tycker Sunfleet har vart en bra idé och legat vettigt i pris iaf. Men nu vet i fasiken om de inte tappar kunder...

#5 • Uppdaterat: 2019-08-21 11:53
Styggavargen

Volvo har totalt tappat det de hade, usch trist att se. Dags att landa igen?

#6 • Uppdaterat: 2019-08-21 12:01
Styggavargen

Kanske fel av mig, detta var vad Volvo ville ha det, höj priset så ingen har råd att köpa bilarna..de höll för länge. Låt sedan folk hyra dem dyrt.

#7 • Uppdaterat: 2019-08-21 12:42
Skodaägare

Jo det är klart, att om man inte har parkeringsmöjlighet och inte kör bil dagligen så kan ju sunfleet vara ett bra alternativ. Har dock hört från en bekant att den kan vara långa väntetider på Sunfleets bilar. Vet inte om det stämmer generellt, eller om han haft otur.

#8 • Uppdaterat: 2019-08-21 13:05
Henrik M

Skodaägare: Hon bor i en mellanstor stad i södra Sverige och där fanns alltid bil ledig när hon behövde.

#9 • Uppdaterat: 2019-08-21 13:44
Skodaägare

Ok, då kanske det är i Stockholm som det är lite struligare. Min bekant bor i Stockholms innerstad och enligt honom så kunde det vara väntetid på flera veckor för att få en bil.

#a • Uppdaterat: 2019-08-21 22:12
Grosser

Sunfleet har varit helt reko alla de år innan jag skaffade "egen" bil. Smidigt och relativt prisvärt i de flesta fall, och jag har haft flera pooler inom 2 km radie att välja på.
Synd att det bara blir "dyra" fossilbilar kvar hos M..

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.