Bild
Nästa artikel
Volvo gör Polestar till eget prestandavarumärke.
Volvo gör Polestar till eget prestandavarumärke.

Volvo gör Polestar till eget varumärke

Nyheter

Volvo cars meddelade i går köpet av Polestars samtliga tillgångar. Ett av målen är en ny generation prestandainriktade laddhybrider.

Volvo och prestandaföretaget Polestar har samarbetat inom olika motorsportsatsningar sedan 1996. Främst har partnerskapet handlat om racing i svenska standardvagnsmästerskapet STCC men även inom de europeiska och globala motsvarigheterna ETCC och WTCC samt australiensiska V8 Supercars.
 
Sedan förra året har en 350 hk stark Polestar-trimmad Volvo S/V60 funnits att köpa och i år tillkännagavs även möjligheten att få de flesta vanliga Volvo-modellerna motor- och växellådsoptimerade av Polestar, med tillverkarens garantier i behåll.

20151507071933.jpg?itok=HRbF8o1W
 
I går meddelade Volvo cars att de tar steget fullt ut och köper upp hela Polestar. Samtliga arbetande hos Polestar blir nu Volvo-anställda. Hur mycket affären ska ha kostat Volvo är ännu okänt.

Racingstallet Polestar Racing kommer dock fortsatt att kontrolleras av Christian Dahl, den tidigare ägaren av Polestar, men byter namn då varumärket Polestar skiljs från Christian Dahls verksamhet.
 
I år räknar Volvo med att sälja 750 exemplar av S/V60 Polestar, ökningen tros bli mellan 1 000 och 1 500 bilar årligen efter ägarbytet. Volvo säger även att de ser laddhybrider som nästa generations prestandabilar.
 
Volvos Polestar kan nu ses som en motsvarighet till tyska prestandadivisioner som BMW M och Mercedes-AMG.
 
Diskutera: Behöver Volvo ett eget prestandavarumärke?
Taggar: Nyheter, Volvo

Kommentarer

#1
2015-07-15 13:58

Polestar låter som namnet på en manlig porrstjärna.

#2
2015-07-15 15:15

Känns som en felsatsning,tyvärr.

#3
2015-07-15 20:39

Helt rätt beslut.
hoppas bara att dom inte kör namnet i botten så som dom gjorde med "R"

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.