Bild
Nästa artikel
Polestar ger sig på växellådan.
Polestar ger sig på växellådan.
Polestar ger sig på växellådan.
Polestar ger sig på växellådan.
Polestar ger sig på växellådan.
Polestar ger sig på växellådan.

Smartare växlingar till Volvo

Nyheter

Fabrikstrimmaren Polestar har tagit fram ny teknik för smartare växlingar och rappare gasrespons till Volvo-bilarna.

Den som vill sporta till sin Volvo kan få bilen i fabrikstrimmat Polestar-utförande. Det har främst handlat om att höja effekten på elektroniks väg, så kallade ”motoroptimering”, med bilens garantier i behåll. Nu utvecklas Polestar-optimeringen på områden som rör bilens växellåda och gasrespons.

Nyheterna gäller enbart de nya bilar med de nya Drive-E-motorerna. När det gäller gasresponsen ska gensvaret från motorn bli känsligare både när gaspedalen trycks ned och när den klivs av. Växlingsoptimeringen är endast aktuell för bilar med automatlåda och justeringarna har arbetats fram tillsammans med Volvos växellådspartner Aisin. Växlingarna ska ha blivit snabbare och växlingspunkterna mer precisa. Dessutom meddelas växellådan om vilka G-krafter som bilen utsätts för, detta ska motverka att växlingar sker mitt i en kurva.
 
De nya optimeringarna släpps i sista veckan av juni. Till en början finns de endast till bilar med T6-, T5-, D5- och D4-motorerna.
 
Diskutera: Vad tycker du om Volvos nya Polestar-optimeringar?
Taggar: Nyheter, Volvo

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.