Nästa artikel
Volvo Cars stoppar leveranserna av EX40 i Norge
Nyheter

Volvo Cars stoppar leveranserna av EX40 i Norge

Publicerad 2024-07-05 14:08 (uppdaterad 2024-07-10 16:31)
Ett mjukvaruproblem som leder till att föraren inte kan lägga i växel när Volvo EX40 startar har lett till att Volvo Cars stoppar leveranserna i Norge.

Tidigare i veckan skrev Vi Bilägare om de mjukvaruproblem som Volvo EX30 haft och drabbat bilägare, har lett till att flera bilar har lämnats tillbaka.

Nu rapporterar norska sajten Tek.no att Volvo stoppar leveranserna av elbilen EX40 och EC40 i Norge på grund av ett mjukvarufel. När en kund skulle hämta ut sin bil fick han ett meddelande om att den svenska biltillverkaren stoppat leveranserna av modellen i Norge.

Dock fick personen inte någon förklaring av Volvo. Volvo Cars Norge bekräftar att ett ”litet antal” bilar har ett mjukvaruproblem, men att en mjukvaruuppdatering ska rätta till problemet i juli.

– Det stämmer att vi har ställt in leveranserna av ett litet antal EX40-bilar i väntan på en mjukvaruuppdatering som ska korrigera ett fel som gör att bilen inte lägger i växeln när man startar den. Det innebär att föraren kanske inte kan lägga i drive eller reverse när bilen står i neutral eller park", säger Erik Trosby, marknads- och kommunikationschef på Volvo Cars Norge, till Tek.no.

I en kommentar till Vi Bilägare säger Magnus Holst att Volvo Cars Sverige tillfälligt skjuter upp kundleveranser av ett mindre antal EC40- och EX40-bilar med ett par dagar för att installera en mjukvaruuppdatering. 

”Detta för att säkerställa högsta kvalitet när de når kunderna. Detta betyder inte att modellerna inte säljs, inte heller alla bilar omfattas. Det är en liten försening i utleveransen av vissa redan köpta bilar.”

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (9)

  • 2024-07-09 14:06 50: Följande Volvomodeller…
  • 2024-07-09 00:43 50-talisten skrev: Vi har en…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.