Bild
Nästa artikel
Volvo bygger lång S60 för Kina

Volvo bygger lång S60 för Kina

Nyheter

För att tillgodose den kinesiska marknaden tar Volvo fram en förlängd version av S60. Bilen ska tillverkas i Kina.

Nyrika kineser vill ha långa bilar med gott om utrymme i baksätet. För Volvos del är den förlängda varianten av S80, S80 L, märkets mest sålda modell i Kina.

Bilen som har extra lång hjulbas är en starkt bidragande orsak till att den svenskkinesiska tillverkaren i år ökat med 40 procent i landet.

Nu hamnar även S60 på sträckbänken, avslöjade Bo Larsen, presschef på Volvo, för Vi Bilägare på bilsalongen i Frankfurt.

Modellen kommer att tillverkas i en av Volvos två fabriker som just nu färdigställs i Kina. När lansering kan ske är ännu oklart.

Diskutera: Vad tycker du om en förlängd S60?

Taggar: Nyheter, , Volvo S60

Kommentarer

#1
2011-09-17 04:17

Finns absolut inga gränser för hur ful den här bilen kan bli. S60 har redan oproportionerlig lång hjulbas i förhållande till framförallt sitt korta bakre överhäng.

Den pyttelilla bakluckan och den trubbiga fronten med blaffljusen i kombination med ännu längre hjulbas kommer troligtvis få den att se helt missbildad ut, på ett helt nytt sätt än den redan gör.

#2
Raymond K
2011-09-17 17:22

Varför inte köpa en S80 då istället?
En förlängd S60 blir väl lika dyr som en standard S80 och en S80 ser betydligt trevligare ut än S60.
En förlängd S60 bör väl få ungefär samma innerutrymmen som en S80?
Fattar inte vad en förlängd S60 skulle tillföra marknaden.

#3
2011-09-17 19:36

Roger:
håller delvis med dig i din beskrivning. Föregångaren såg helt klart korrektare ut.
Men jag tittade snabbt på bmw`s 2011 look. Och tar man 6-serie coupe för exempel så tkr jag man ser tendenser till designmissar som du nämner.
Så de verkar tyvärr vata mode med trubbig nos å välvd huv.

#4
2011-09-19 23:11

Ah ja det blir väl så... BMW har dock alltid haft rätt bra överhäng bak. Även om luckan är kort så sitter bakhjulen en bra bit fram. På bekostnad av insteget i baksätet förstås men ändå. Trubbnosen är väl en effekt av fotgängarkrocklagarna. Men det går att göra snyggare än Volvo och BMW.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.