Nästa artikel
Volvo bland vinnarna i Europa
Nyheter

Volvo bland vinnarna i Europa

Publicerad 16 mars 2011 (uppdaterad 16 mars 2011)
Volvo fortsätter att bättre på den europeiska försäljningen. Samtidigt visar marknaden som helhet första ökningen på 11 månader.

Under februari registrerades 981 429 nya bilar i de europeiska länderna. Det innebär en tillväxt med 0,9 procent jämfört med samma månad i fjol och ett trendbrott med de första positiva siffrorna för branschen sedan mars förra året.

Statistiken från branschorganisationen Acea visar trots ökningen kraftiga ras för de viktiga marknaderna i Spanien (-27,6 %), Italien (-20,5 %) och Storbritannien (-7,7 %). Däremot har det vänt för både Tyskland och Frankrike där bilförsäljningen gick framåt med 15 respektive 13 procent.

Volvo uppåt
Volvo rullar också vidare i bra takt. Under februari ökade nyregistreringarna med 11,7 procent till totalt 17 989 bilar, en marknadsandel på 1,9 procent. Saabs siffror redovisas inte på grund av alltför låg försäljningsvolym.

Volkswagen – Europas största biltillverkare – fortsätter också att öka. Koncernen som omfattar bland annat Volkswagen, Audi, Seat och Skoda ökade under månaden med 9,1 procent och kan nu stoltsera med en marknadsandel på 22,2 procent.

Klicka här för att se statistiken från Acea för alla tillverkare.

Diskutera: Kan Volvo – med nya S60 och V60 – ta ytterligare marknadsandelar?

Relaterade dokument

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2011-03-17 23:10
Stefan Eriksson

Min glädje är kluven.Kul med tanke på att det gynnar Volvos tillverkning och underleverantörer i Sverige-än så länge.Har dock svårt att glädjas med den nya ägaren som tillhör en komunistdiktatur som inte vet vad demokrati och mänskliga rättigheter är.Kina censurerade all rapportering från Tunisien och Egypten för att inte Kineserna skulle göra likadant.

#2 • Uppdaterat: 2011-03-20 23:13
chauffören

volvo är en blygsam tillverkare i europa.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.