Bild
Nästa artikel
Herbert Diess, Volkswagens nuvarande vd, anklagas tillsammans med tidigare vd:n Martin Winterkorn och nuvarande styrelseordförande Hans Dieter Pötsch för marknadsmanipulation.
Herbert Diess, Volkswagens nuvarande vd, anklagas tillsammans med tidigare vd:n Martin Winterkorn och nuvarande styrelseordförande Hans Dieter Pötsch för marknadsmanipulation.

Volkswagenchefer anklagas för manipulation

Nyheter

Ska ha dröjt med att informera om de ekonomiska riskerna vid dieselskandalen.

Tyska åklagare har väckt åtal mot Herbert Diess, som är Volkswagens nuvarande vd, samt styrelseordföranden Hans Dieter Pötsch, och även tidigare vd:n Martin Winterkorn.

I åtalet som lämnades in i Volkswagens hemvist Niedersachsen hävdar man att de tre cheferna gjort sig skyldiga till marknadsmanipulation. Detta eftersom de inte tillräckligt snabbt gick ut med information om de ekonomiska effekterna av Volkswagens otillåtna hantering av motorers utsläpp, när den så kallade dieselskandalen briserade 2015. 

Enligt Automotive News anser männens advokater att anklagelserna är ogrundade och att de avser att bestrida dem. 

Diskutera: Tror du att cheferna medvetet undanhöll information om vad dieselskandalen skulle komma att kosta?
 

Taggar: Nyheter, Volkswagen

Kommentarer

#1
2019-09-25 13:31

Fyra år sedan detta briserade och ännu är det långt ifrån överspelat. VW har fortfarande enorma kostnader för detta. När skandalen avslöjades var det ett antal "experter" på detta forum som tvärsäkert fastslog att detta skulle vara glömt efter ett halvår och att alla andra tillverkare gjorde precis likadant.

Nu vet vi bättre: Den största skandalen någonsin inom bilindustrin och där det är berömvärt att tyska myndigheter inte ser mellan fingrarna. Tyvärr så kan ju inte längre den som hade det största ansvaret för detta inte längre ställas till svars...

#2
2019-09-25 17:35

Underbart, har väntat länge på att Martin Winterkorn ska få vad han förtjänar. Hoppas på ett långt fängelsestraff.

#3
2019-09-28 22:19

Skönt att inga fler ville delta i det här låga debattklimatet. Läs era inlägg igen och fundera över er attityd och sociala kompetens.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.