Nästa artikel
Volkswagenchefer anklagas för manipulation
Nyheter

Volkswagenchefer anklagas för manipulation

Publicerad 25 september 2019 (uppdaterad 26 september 2019)
Herbert Diess, Volkswagens nuvarande vd, anklagas tillsammans med tidigare vd:n Martin Winterkorn och nuvarande styrelseordförande Hans Dieter Pötsch för marknadsmanipulation.
Ska ha dröjt med att informera om de ekonomiska riskerna vid dieselskandalen.

Tyska åklagare har väckt åtal mot Herbert Diess, som är Volkswagens nuvarande vd, samt styrelseordföranden Hans Dieter Pötsch, och även tidigare vd:n Martin Winterkorn.

I åtalet som lämnades in i Volkswagens hemvist Niedersachsen hävdar man att de tre cheferna gjort sig skyldiga till marknadsmanipulation. Detta eftersom de inte tillräckligt snabbt gick ut med information om de ekonomiska effekterna av Volkswagens otillåtna hantering av motorers utsläpp, när den så kallade dieselskandalen briserade 2015. 

Enligt Automotive News anser männens advokater att anklagelserna är ogrundade och att de avser att bestrida dem. 

Diskutera: Tror du att cheferna medvetet undanhöll information om vad dieselskandalen skulle komma att kosta?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2019-09-25 13:31
Gäst (ej verifierad)

Fyra år sedan detta briserade och ännu är det långt ifrån överspelat. VW har fortfarande enorma kostnader för detta. När skandalen avslöjades var det ett antal "experter" på detta forum som tvärsäkert fastslog att detta skulle vara glömt efter ett halvår och att alla andra tillverkare gjorde precis likadant.

Nu vet vi bättre: Den största skandalen någonsin inom bilindustrin och där det är berömvärt att tyska myndigheter inte ser mellan fingrarna. Tyvärr så kan ju inte längre den som hade det största ansvaret för detta inte längre ställas till svars...

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.