Nästa artikel
Volkswagen visar konceptbil på CES
Nyheter

Volkswagen visar konceptbil på CES

Publicerad 16 december 2015 (uppdaterad 16 december 2015)
Biltillverkaren Volkswagen meddelar att de kommer visa upp en konceptbil på elektronikmässan CES i januari. Fokus ska ligga på den uppkopplade bilens möjligheter.
Consumer Electronics Show (CES) i Los Angeles är världens största elektronikmässa och kommer att äga rum 6-9 januari 2016.  Volkswagen har nu meddelat att de kommer att visa en helt ny konceptbil på mässan. Enligt Volkswagen ska konceptet "[...] illustrera de stora förändringar som bilen ställs inför de närmaste åren. Världspremiären markerar början på en ny era av prisvärda elbilar med lång räckvidd."

Tanken är att visa upp Volkswagens visioner om vad den uppkopplade bilen kan innebära och "att ge en tydlig glimt av den senaste utvecklingen inom displayer och infotainmentsystem".


Diskutera: Vilka nyheter tror du att bilen kommer att innehålla?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-12-16 11:48
Simon no1

Enligt rykten ska den var uppkopplad direkt till bilens avgasrening så att man kan ställa den precis hur man vill även under körning ;)

#2 • Uppdaterat: 2015-12-16 11:56
Grosser

Skadeglädje är sann glädje som talesättet lyder...

Nä, men jag tror vi kan vänta oss en mindre orgie i böjbara OLED-skärmar och tryckpunkter för att ersätta fysiska knappar. Även strålkastarna är förmodligen av OLED-typ.

#3 • Uppdaterat: 2015-12-16 12:03
wacom59

Friskt av VW att kast sig fram i landet som avslöjade bluffen. Troligen smart att byta inriktning, flytta focus. Man riktar sig till enn annan typ av teknik intresserade, som egentligen kanske inte är intresserade av bilar, miljö och utsläpp, utan info teknik, ettor, nollor, gaming, chat, tweet och sociala media. På detta sätt kan man nå kunder som inte varken hört eller bryr sig om några avgasskandaler. Bara det är online.
Allt går att sälja med mördande reklam.

#4 • Uppdaterat: 2015-12-16 12:26
Reverend Benny

Kan det vara nya Phaeton som lurar ynder skynket kanske?
Bilen ser ganska låg ut så tror inte på någon SUV skapelse.

#5 • Uppdaterat: 2015-12-16 12:27
Hackenbush

Bilarna går från att vara ett transportmedel till att vara elektroniska flipperspel för tekniknördar.

#6 • Uppdaterat: 2015-12-16 12:41
Reverend Benny

Nja, att ett bilföretag visar sig på CES är bara ett hälsotecken och visar på att bilbranschen har vaknat. Det är inte heller första gången det händer.
Men gillar teasern " Världspremiären markerar början på en ny era av prisvärda elbilar med lång räckvidd." det låter intressant.

#7 • Uppdaterat: 2015-12-16 14:27
LeifV

"Den uppkopplade bilens möjligheter" handlar enbart om de vinster biltillverkarna vill tillförskansa sig. Läste igenom VW's avtal och konstaterade en direkt otrevlig extrem obalans till bilägarens nackdel. En vacker dag, när VW rättat till sitt avtal, så skall jag kika närmare på saken.

Tills dess har jag all uppkoppling som behövs via mobilen, så biltillverkarna får tillföra något mer än allt som redan finns.

#8 • Uppdaterat: 2015-12-16 15:10
celef

varför så mycket ljus i fronten, det automatiska systemet kommer ändå aldrig fatta att det ska tända upp!

annars ser fronten camaro-esque ut, kan ju bli häftigt

#9 • Uppdaterat: 2015-12-16 20:03
daem0n

Fusk!

#a • Uppdaterat: 2015-12-18 10:56
jussiboy

Kul med ny teknik i bilar och all kringutrustning i bilen. Och detta har uppmärksammats av våra statsmakter också. Alla som inte har senaste bilmodellen med inbyggda vägskyltsavläsare och dylika hjälpmedel så får vi som inte haft eller har råd att anskaffa dessa dra in pengarna till alla subventioner.
Nu har jag och två som jag känner fått 1500 kr i böter för 86 km på 80 väg jag själv skäms för 68 km på 60 väg på landsväg på landet kl 11 f.m. ingen trafik så långt ögat når utom jag. Givetvis skall jag betala som den kriminella person som jag blev. Så jag hoppas att alla bötes pengarna går till bra ändamål ( vägunderhåll ) och inte till Stordirektör X som nu kan inhandla en till El-Bil till frugan.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.