Bild
Nästa artikel

Volkswagen Up blir hel familj

Nyheter

Inte en, inte två, utan sex konceptbilar som bygger på Volkswagen Up. Stort bildspel i artikeln.

Volkswagen är på Frankfurt Motor Show med inte mindre än ett halvdussin konceptbilar som baseras på modellen Up. Bland dessa finns två strandbilar, en stadsbil, en bild för tyska motorvägar, en gasbil och en elbil. Tillsammans bildar de Volkswagens nya bilserie New small family.

Två strandbilar
En av de båda strandbilarna kallas för Buggy Up och beskrivs som en tvåsitsig beachbuggy byggt i starkt men lättviktigt stål. Karossen saknar tak och jämfört med Volkswagen Up är huven plattare. Bakpartiet har ny utformning och stötfångarna är annorlunda. Dessutom saknar Buggy Up C-stolpar. För att kompensera för avsaknaden av dörrar har karossen förstärkts, och som sig bör med en strandbil är givetvis allt material på insidan vattensäkert.

Den andra strandvarianten kallas för Up Azzurra sailing team och är även den helt öppen utan vare sig dörrar eller tak. Enligt Volkswagen är meningen att detta ska skapa en känsla av att befinna sig på en båt. Konceptbilen har plats för förare och tre passagerare. Instrumentpanelen är gjord av mahogny.

Stadsbil
Konceptbilen Cross Up visar enligt Volkswagen hur en fyradörrars variant av Up kan se ut. Jämfört med förlagan är C-stolpar och stötfångare annorlunda utformade. Enligt Volkswagen är Cross Up i det närmaste produktionsklar.


För tyska motorvägar
Enligt Volkswagen är GT Up tillverkad med tyska Autobahn i särskild åtanke. Motoreffekten kan nå upp till 100 hästar, jämfört med Ups 75 hästar, vilket i kombination med att bilen bara väger 900 kg ska göra GT Up snabb. I syfte att öka motorljudet har Volkswagen försett bilen med ett dubbelt avgassystem.

Gasbil
Eco Up är miljöbilen som släpper ut 79 g CO2/km när den körs på gas och nästan inte gör några utsläpp alls vid körning på biogas. Motorn är en 1-lites trecylindrig konstruktion med en effekt på 68 hästkrafter. Förbrukningen ligger på 3,2 kg/100 km. Utsläppen sänks av Volkswagens Blue motion technology, som är ett start/stop-system som även återvinner energi. Skulle inte gasen räcka finns en 10-liters bensintank, vilket ökar räckvidden från 350 km till 550 km.

Elbil
Konceptbilen E-Up drivs av en elmotor och är därmed helt utsläppsfri. Toppfarten är på 135 km/h och vridmomentet 210 Nm nås från stillastående. Beroende på förarens körsätt är räckvidden 130 km. Volkswagen planerar att lansera en version av E-Up under 2013.

Diskutera: Vad tycker du om Volkswagen New small family?

Kommentarer

#1
2011-09-15 17:27

Får väl ses som en skara testkoncept. Några är lite väl specialiserade. Såna försök har gjorts tidigare utan någon större framgång.
Men visst är det bra att satsa brett.
Nya versioner av befintliga modeller blir nästan alltid lite större än de tidigare - och så är det efter en tid dags för en ny minsting i programfloran...

#2
2011-09-16 07:16

Det blir intressant. Inte alls omöjligt att jag byter up(p) mig. Lupon har varit min trotjänare i många mil. Man kan ju hoppas att en snål dieselvariant kan få komma in i modellserien också.

#3
2011-09-16 08:08

Sådana här kan komma att sälja hur bra som helst,särskilt med så många olika versioner.
Men grundstenen är alltid priset.
Blir de vettigt prissatta behövs inte mindre och konstigare fordon med två eller tre hjul och folk har råd att äga dem som andra eller t.o.m tredje bil.
Många familjer skulle klarat sig utmärkt med mindre bilar som komplement.
En "riktig" bil för ca 70.000kr vore nått men är det möjligt?

#4
2011-09-18 21:04

Up är sagt att kunna säljas för under 10.000 euro i Tyskland ..
Är det den här modellen som ska lyfta VAG till världens största biltillverkare? :o)
Touareg och framförallt Phaeton är ju inte precis storsäljare så VW gör kanske rätt att åter satsa på folkbils-konceptet ?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.