Bild
Nästa artikel
Volkswagen tar fram kaxig minsting

Volkswagen tar fram kaxig minsting

Illustration

Volkswagens nya lilla sportcoupé ska enligt uppgift kosta från 20 000 euro och premiärvisningen är planerad till våren 2014.

Den är fyra meter lång, 2+2-sitsig och har stubbigt kaxiga coupéformer. Volkswagen är i full gång med att ta fram ett mindre syskon till sin framgångsrika Scirocco-modell.

Den nya lilla framhjulsdrivna sportcoupén baseras tekniskt på nästa generation Volkswagen Polo och ska enligt målsättningen vara klar för lansering under första halvåret 2014. Motoralternativen blir flera och i toppversionen planeras en fyrcylindrig direktinsprutad bensinare på 160 hästar.

Italienska former
Volkswagen siktar på att grundpriset för den nya sport-folkan ska kunna hållas runt 20 000 euro, vilket gör den överkomlig för en större publik.

Bilen har ännu inget officiellt namn men fanns som designstudie på senaste Genève-salongen, där den gick under beteckningen ”Tex”.

För formgivningen av konceptbilen stod italienska karosskrädderiet Giugiaro Design, som fått uppdraget av VW-ledningen.

Diskutera: Vad tycker du om Volkswagens nya sportcoupé?

Taggar: Nyheter, , Volkswagen

Kommentarer

#1
2011-04-19 20:38

Scirocco lyckades trots sin rätt snygga design förmedla absolut noll i charm eller utstrålning. Tippar på att den här är ungefär likvärdig.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.