Bild
Nästa artikel
Bilsalongen i Paris hölls senast 2016, då presenterade Volkswagen sin eldrivna framtidsfamilj av bilar: I.D. I år hoppar Volkswagen över sin medverkan på bilmässan.
Bilsalongen i Paris hölls senast 2016, då presenterade Volkswagen sin eldrivna framtidsfamilj av bilar: I.D. I år hoppar Volkswagen över sin medverkan på bilmässan.

Volkswagen skippar Paris bilsalong

Nyheter

Under höstens upplaga av Mondial de l´Automobile kommer det inte att finnas någon Volkswagen-monter.

Höstens bilsalong, som vartannat år hålls i Frankfurt och Paris, kommer i år att bli utan Volkswagens medverkan i den franska huvudstaden den 2-3 oktober. Biltillverkaren meddelar enligt nyhetsbyrån Reuters att de inte kommer att delta i Europas största bilsalong. 

”Volkswagengruppen utvärderar ständigt sitt deltagande i internationella motorshower”, säger Volkswagen i ett uttalande. En talesperson berättar för Reuters att Volkswagengruppens andra bilmärken, Audi, Seat, Porsche och Skoda, kommer att delta i Paris i höst.  

Ford, Nissan och Infiniti kommer inte heller att vara med på bilmässan i Paris i år. De följer en växande trend inom bilvärlden, där alltfler biltillverkare väljer att skala ner på sitt mässdeltagande. Dessutom får de traditionella bilmässorna konkurrens av eventen med teknikinriktning, då bilar blir alltmer uppkopplade och tekniskt avancerade. 

Diskutera: Vad tycker du om att många biltillverkare väljer att hoppa över deltagandet i bilmässor?        

 
Taggar: Nyheter, Volkswagen

Kommentarer

#1
2018-05-17 14:34

Mässor är dyra och svåra att räkna hem. Numer finns sällan anledning att visa nyheter på mässor. Sånt som är färdigt kan inte vänta innan det ska säljas.

#2
2018-05-17 14:35

Börjar bli kostsamt med alla återtagande av fuskbilarna nu, i TV kunde man läsa "Volkswagen har, bland annat som en ren kostnadsbesparing, redan dragit ned på aktiviteterna på några av världens bilsalonger. Men det är första gången de helt drar sig ur en av världens stora salonger. Bilsalongen i Paris är Europas största av sitt slag"

#3
2018-05-17 14:38

Förr så var bilmässan en plats inte bara för journalister utan även för kunder att se och känna på bilar och jämföra med varandra, även bilar som man normalt kanske inte går och kollar på annars. Så då fanns det en poäng med att ha så många tillverkare som möjligt representerade. Jag minns Stockholms bilsalong där jag var ett par gånger... Men idag verkar ju allt flytta över till internet och intresset för bilar sjunker, det visar ju många undersökningar. Marknaden, världen, transporterna förändras. Så jag förstår att det inte känns lika viktigt för många att delta på alla de stora mässorna. Men samtidigt så är det ju en lite trist utveckling. Ska det bara vara franska märken i Paris, tyska i Frankfurt och amerikanska i Detroit?

#4
2018-05-17 14:39

Bra ide! Satsa motsvarande summa på "kundvård" i stället. Kommer nog att löna sig på sikt.

#5
2018-05-17 14:45

Varje biltillverkare vill väl synas själv först och främst. Det är svårt att göra på en mässa där det finns massor av andra som har samma mål. Svårt att ha störst och bäst monter. Bättre då att bjuda in journalister/bloggare till särskilda event där de sedan bara kan rapportera kring det som biltillverkaren presenterar.

#6
2018-05-17 18:14

Det är ju ganska meningslöst med bilmässor nu för tiden när det inte längre får finnas några lättklädda damer att glädjas över och beundra.

#7
2018-05-17 19:05

Om inte VW kommer lär det knappast bli europas största bilsalong :-)

#8
2018-05-18 08:26

bilsalonger är ett jippo som bara besöks av nördar och branschfolk

#9
2018-05-18 18:19

Simon no1

VAG sålde 10.7 miljoner bilar med en vinst på 17 miljarder euro(rekord) år 2017, tror knappast att de bojkottar pga pengabrist.

#10
2018-05-20 17:59

er det for di de ikke har noget at byde på ?????

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.