Bild
Nästa artikel
Volkswagen Polo R WRC – rallybil för gatan

Volkswagen Polo R WRC – rallybil för gatan

Nyheter

Volkswagen firar segern i rally-VM med en extra vass specialutgåva av Polo. Upplagan är begränsad – 90 kommer till Sverige.

Två deltävlingar återstår av årets rallysäsong, men fransmannen och tillika Volkswagen-föraren Sébastien Ogier har redan säkrat världsmästartiteln.

Ogier kör en fyrhjulsdriven och 315 hästkrafter stark Volkswagen Polo R WRC som spurtar från stillastående till 100 km/tim på endast 3,9 sekunder.

Den världsmästarbilen kommer nu i en variant som är laglig att köra på allmänna vägar. 2 500 numrerade exemplar ska tillverkas och 90 kommer till Sverige.

Riktigt lika snabb som rallybilen blir gatversionen inte, men med en tvåliters bensinmotor på 220 hästkrafter klarar den ändå 0-100 km/tim på 6,4 sekunder.

Bilen kostar 229 900 kronor och för de pengarna får man bland annat en bakspoiler, diffusor, sportchassi, rallydekor, 18-tumsfälgar, xenonstrålkastare, sportstolar, alcantararatt, navigator, klimatanläggning och parkeringssensorer.

Diskutera: Vad tycker om Volkswagen Polo R WRC?

Kommentarer

#1
mcregor
2013-10-22 14:32

Blir väl en direkt konkurrent till Peugeot 208 GTI . Samma pris men lite mera hk i Polon. Även Fiesta ST får väl kanske räknas in i konkurrent-skaran bland något mindre och billigare GTI-bilar. Känns som att denna storleksklass kanske är den "nya" GTI-klassen för Golf GTI och dess konkurrenter har ju växt till betydligt större bilar numera - kanske mera GT än GTI...:)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.