Nästa artikel
Volkswagen och Kia lanserar nya snikversioner
Nyheter

Volkswagen och Kia lanserar nya snikversioner

Publicerad 22 december 2023 (uppdaterad 22 december 2023)
Kia börjar sälja en mindre dyr version av suven EV9. Volkswagen går mycket längre och lägger stolsvärme som tillval i den allra billigaste versionen av ID.4.

Försäljningen av elbilar går allt trögare, framför allt till privatpersoner. Därför har både Volkswagen och Kia den senaste veckan lanserat nya versioner av sina elbilsmodeller.

De kan knappast beskrivas som billiga, men de är åtminstone mindre dyra.

När det gäller Kia kommer stora suven EV9 i en ny version med prislapp på 807 900 kr. Det finns också ett pluspaket med mer utrustning för 30 000 kr som bland annat har 360-graderskamera, förarstol med minne och döda vinkeln-varnare.

Båda versionerna har räckvidd på 51,2 mil och sju sittplatser, och de är även fyrhjulsdrivna.

Hos Volkswagen kommer en ny instegsversion av ID.4. Volkswagen har redan tidigare sålt en billigare snikversion av ID.4 utomlands, men nu kommer versionen kallad ID.4 Pure även till Sverige.

Volkswagen ID.4 Pure har 170 hk och ett 52 kWh-batteri med räckvidd på 36,1 mil. I standardutrustningen finns LED-strålkastare, värmepump och parkeringssensorer. Men detaljer som backkamera, elbacklucka och navigationssystem ingår inte.

Andra detaljer som köparna av den allra billigaste ID.4 Pure-versionen får klara sig utan är aluminiumfälgar, rattvärme och stolsvärme. Finesserna finns att köpa i separata utrustningspaket, men att sälja en ny elbil för över en halv miljon kronor utan stolsvärme är minst sagt ovanligt. Dock lär de allra flesta köpare välja något av utrustningspaketen som nu lanseras och där ingår stolsvärme.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (30)

  • 24 december 2023 Pi skrev: Lyssna på Mäkinen…
  • 24 december 2023 Lite utanför ämnet, men…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.