Nästa artikel
Volkswagen ID.5 försenas – brist på sladdsamlare
Nyheter

Volkswagen ID.5 försenas – brist på sladdsamlare

Publicerad 29 mars 2022
Den eldrivna coupésuven gör entré en månad senare än vad det var tänkt.

Den marknadsförs som en sportigare version av suven ID.4 och har en mer sluttande bakdel. ID.5 var tänkt att börja levereras i april, men detta har fått skjutas upp en månad till första veckan i maj istället.

Det rapporterar Automotive News efter att ha fått information från en talesperson inom Volkswagen. Uppgiftslämnaren säger att den ändrade tidsplanen beror på att det inte finns nog med sladdsamlare på grund av leveransproblem från fabriken i Ukraina.

Landet invaderades i slutet av februari av Ryssland och inhyser flera anläggningar som tillverkar bilkomponenten med syfte att organisera elsystem inuti bilar, system som kan bestå av flera kilometer långa ledningar. 

Tyska fabriken i Zwickau är stället där Volkswagens eldrivna ID-familj tillverkas, och biltillverkaren har tvingats pausa produktionen av flera modeller på grund av flaskhalsar som bildats till följd av kriget i Ukraina.

ID.5 kommer i Sverige att säljas två olika utföranden, och priset börjar på 549 900 kr. Jämfört med en ID.4 får man betala mellan 35 000 och 37 000 kronor extra för en ID.5.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.