Nästa artikel
Volkswagen ID Buzz närmar sig – siktad i Sverige
Nyheter

Volkswagen ID Buzz närmar sig – siktad i Sverige

Publicerad 14 januari 2022 (uppdaterad 18 februari 2022)
Med bara några månader kvar till premiären har eldrivna Volkswagen ID Buzz siktats i Sverige – precis utanför redaktionen.

I flera decennier har Volkswagen hintat om en ersättare till den klassiska Folkabussen, eller Typ 2, vid sidan av de traditionella modellerna Transporter och Multivan. Mängder av olika konceptbilar har visats upp – men aldrig blivit verklighet.

Den här gången verkar läget vara annorlunda. För några år sedan visades den eldrivna konceptbilen ID Buzz upp, och Volkswagen har nu bekräftat att modellen ska sättas i produktion. Den officiella versionen ska visas upp i mars.

Nu har en lätt maskerad version av Volkswagen ID Buzz siktats på svenska vägar, närmare bestämt precis utanför Vi Bilägares redaktion. Bilderna är tagna bakifrån så det är svårt att uttala sig om fronten, men bakpartiet bjuder på minst sagt kantiga linjer för att maximera innerutrymmena. Baklamporna verkar också ha ändrat utseende jämfört med konceptbilen.

De exakta siffrorna för exempelvis batteristorlek, räckvidd och pris är ännu inte officiella men bilen bygger på VW:s så kallade MEB-plattform som är anpassad för elbilar.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (3)

  • 14 januari 2022 StefL skrev: Den klassiska…
  • 14 januari 2022 Den klassiska VW-bussen…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.