Nästa artikel
Volkswagen förbereder för självparkering
Nyheter

Volkswagen förbereder för självparkering

Publicerad 19 april 2018
På Hamburgs flygplats testar Volkswagen Group tekniken som ska introduceras från 2020.
Att lämna bilen vid entrén och låta bilen parkera sig själv låter ju inte helt fel, enligt Volkswagen är tekniken i ett avancerat steg av utvecklingen och börjar alltså nu testas på Hamburgs flygplats. Till att börja med kommer det vara en exklusiv miljö där inte ens människor befinner sig, för att allt eftersom introducera blandad trafik och självparkering i vilket p-hus som helst. 

Säkerheten är nämligen av högsta prioritet och det är därför man testar tekniken i etapper. Det ska dock inte vara några problem att applicera systemet på parkeringshus världen över.

- Vad vi erbjuder våra kunder fungerar tillförlitligt och säkert. Det är vad dagens teknologi i fordon från Volkswagen Group står för och det är vad vi fortsätter lova - även i eran av autonom körning, säger Johann Jungwirth, Chief Digital Officer hos Volkswagen Group. 

Med tekniken följer ett gäng smarta lösningar med laddningsmöjligheter, paketleverans och appbetalning. Tekniken blir tillgänglig i ett första urval fordon från 2020. 

Diskutera: Vilka lösningar med självkörande teknik vill du se? 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.