Nästa artikel
Volkswagen Cross Coupé – kraftig supermiljöbil
Nyheter

Volkswagen Cross Coupé – kraftig supermiljöbil

Publicerad 5 mars 2012 (uppdaterad 5 mars 2012)
Volkswagen visar en ny version av konceptet Cross Coupé i Genève, med tillräckligt låga utsläpp för att klassas som supermiljöbil.

Första versionen av konceptbilen Volkswagen Cross Coupé visades på bilsalongen i Tokyo med ett hybridsystem med elektrisk fyrhjulsdrift och en acceleration från 0-100 km/tim på sju sekunder.

Nu har Volkswagen utvecklat konceptet ytterligare. Den nya versionen av Cross Coupé visas på bilsalongen i Genève och drivs av en turbodiesel med direktinsprutning och två elmotorer.

Det anmärkningsvärda med modellen är bränsleförbrukningen, som är på 1,8 liter/100 kilometer, vilket ger utsläpp på 46 g/km. Det är tillräckligt för att konceptet ska klassas som supermiljöbil.

Samtidigt skryter Volkswagen med att Cross Coupé ändå är ett kraftpaket. Bilen ger 300 hästkrafter och når en topphastighet på 220 km/tim.

Konceptbilens tjänstevikt är 1 858 kg.

Diskutera: Vad tycker du om Volkswagen Cross Coupé?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-03-05 11:48
Hackenbush

Nej jag gillar den inte alls. Den ser väldigt klumpig ut.

#2 • Uppdaterat: 2012-03-05 12:04
Swenssons

Kan dessa siffror verkligen vara sanna? Låter otroligt bra men å andra sidan är VAG och tyska bilar världsledande inom teknik. BMW, Audi och Mercedes är genuina högkvalitets premiumbilar med fokus mot framtiden!

#3 • Uppdaterat: 2012-03-05 15:56
Juppe (ej verifierad)

@Swenssons
bränsleförbrukningen hos en pluginhybrid är helt meningslös och intetsägande eftersom den bara anger den fossila energikällans förbrukning.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.