Nästa artikel
Video: Teknikspäckade Mercedes E-klass
Video/Nyheter

Video: Teknikspäckade Mercedes E-klass

Publicerad 8 juli 2015 (uppdaterad 8 juli 2015)
Nästa år lanseras nya Mercedes E-klass men redan nu avslöjas mycket av avancerade tekniken som hamnar i bilen.
Nästa Mercedes E-klass blir fullastad med senaste tekniken när den lanseras nästa år. Nu, en bra stund innan den officiella debuten, vill Mercedes bygga upp förväntningarna kring bilen genom att pytsa ut lagom mycket av tekniknyheterna.
 
I videon i denna artikel demonstreras den autoparkerings-applikation som tillåter fjärrstyrning av bilen. Funktionen kräver dock att föraren kontinuerligt sveper med fingret över telefonens display samt befinner sig maximalt tre meter från bilen.

20150807074844.jpg?itok=QPwa_Fjb
 
Telefonen ska även kunna ersätta bilens nyckel, via så kallas Near Field Communication-teknik. Nya Mercedes E-klass kan därmed låsas upp genom att telefonen nuddar förardörrens handtag och startas genom att telefonen placeras i ett fack i kupén. Det senare ska även erbjuda trådlös laddning av telefonen.  
 
Nya E-klass får även vad som kallas Evasive Steering Assist. Detta system hjälper föraren att väja om exempelvis en fotgängare kliver ut i gatan. Bilen registrerar förarens påbörjade väjningsmanöver och hjälper till att ratta och bromsa för att undvika en kollision. Om föraren inte påbörjar en undanmanöver fungerar autobromsen på ett konventionellt vis, det vill säga bromsar maximalt om föraren inte agerar på de första ljus- och ljudvarningarna.

20150807074854.jpg?itok=Cm11DADg
 
Den adaptiva farthållaren ska nu kunna justera sig efter hastighetsskyltar och kunna följa en framförvarande bil även om det inte finns några vägmarkeringar. Det senare innebär att nya E-klass ska klara av att förhålla sig till andra objekt vid sidan av vägen, exempelvis vägräcken. Men inget av detta fungerar om föraren inte har händerna på ratten.
 
Diskutera: Vad tycker du om tekniken i kommande Mercedes E-klass?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-07-08 08:57
Janerikbengtsson

Fet bil! det roliga är att vi hade en sån kille idag på jobbet som kom in för att byta sin utrustning.

#2 • Uppdaterat: 2015-07-08 18:44
keoh

Vore bättre om de utvecklade en bil som klarar fartgupp.

#3 • Uppdaterat: 2015-07-09 09:59
senad.hamzic.33

så klart att de gör allt detta de har alltid varit i framkanten vad det gäller innovationer och ny teknik,och det är inte konstigt på nåt sätt eftersom det är just de som har skapat bilen 1886 eller hur,kör min andra E klass och kan bara säga har man blivit van att se stjärna på motorhuven är det verkligen svårt att tänka sig ett annat bilmärke,har inte tänkt mig att byta inom snart framtid men när man ser det här så tänker man för helvete när kommer den ut att jämföra bmw serie 5 och att kunna parkera med bilens nyckel med det här är rena skämtet,dem har bestämt sig verkligen att mercedes-benz skall vara nummer 1 i bilvärlden och ingen ska kunna överta den tronen som de har alltid haft ahaha i love benz.

#4 • Uppdaterat: 2015-07-09 20:36
Autonom

Antar att Volvo PV ger svar på tal med sin kommande S/ V90!!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.