Bild
Nästa artikel

"Vi ligger långt framme i trafiksäkerheten"

Nyheter

Svenska barn löper minst risk att dödas i trafiken av alla barn i Europa. Det visar en ny studie - som även visar att barnen i Litauen löper störst risk.

- Sverige fick ett kvitto på att vi ligger långt framme i trafiksäkerhetsarbetet. Rapporten visar glädjande nog att trafiksäkerheten för barn blivit mycket bättre under det senaste decenniet. Det är exempelvis Portugal som enligt jämförelsen har den största minskningen av antalet barn som dödas i trafiken, säger Mats Gummesson, expert hos Vägverket på trafiksäkerhet för barn, till TT.

Omkring 18 500 barn har dödats i trafiken i EU-länderna de senaste tio åren. Det visar den EU-rapport som presenterades i Bryssel.

Sverige bäst

Det omkom 32 barn i åldern 0-17 i den svenska trafiken 2007. 2008 var motsvarande siffra 19 barn.

Sverige har också lägst dödlighet i trafiken följt av Norge, England och Tyskland.

Litauen värst

EU-rapporten omfattar barn i åldern 0-14 år och studien visar att flest barn omkommer i trafiken i Litauen. Därefter följer Estland, Rumänien och Lettland.
Taggar: Nyheter
"Vi ligger långt framme i trafiksäkerheten"

Kommentarer

#1
johan
2009-02-13 15:40

klart positivt men hur mycket av de låga talen beror på att vi begränsar barnens rörlighet av rädsla?/J

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.