Bild
Nästa artikel
Vägarbeten 2020: Här är sommarens trafikproppar

Vägarbeten 2020: Här är sommarens trafikproppar

Nyheter

Trafikverket planerar flera stora vägarbeten längs vägarna i sommar.

Trafikverket kommer som vanligt att använda sommaren åt flera stora vägarbeten som på olika sätt påverkar trafiken.

Tanken är att lägga stora underhållsarbeten under sommaren eftersom arbetspendlingen och yrkestrafiken minskar. Trafikverket ska bygga nya vägar, asfaltera om och bredda befintliga vägar, separera vägbanorna samt underhålla broar och tunnlar.

– Volymen på våra vägarbeten i sommar är ungefär densamma som tidigare år. Vägarbetena genomförs i hela landet för att öka tillgänglighet, trafiksäkerhet och även förbättra för kollektivtrafiken, säger Jonas Eliasson, tillgänglighetsdirektör på Trafikverket. 

Speciellt för i år är att bilisterna också behöver följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för inrikesresor. Enligt uppgift ska nya riktlinjer för hur inrikesresor får ske i sommar presenteras i slutet av maj.

Här nedan finns ett urval med de vägarbeten som påverkar trafiken mest. Hela listan på samtliga vägarbeten län för län finns på Trafikverkets hemsida.

Sommarens största vägarbeten

• Göteborg: Västlänken bygger en järnvägstunnel med tre centrala stationer, Älvsborgsbron renoveras, Gullbergstunneln byggs i centralenområdet och dessutom pågår en mängd andra arbeten.

• Längre söderut byggs E4 förbi Ljungby i Småland ut till motorväg.

• I Stockholmsområdet görs bland annat förbättringar på Essingeleden och för kollektivtrafiken längs E18 Stocksund – sträckan mellan Danderyds kyrka och Lahäll – där körfälten breddas för att bussar ska komma fram snabbare och säkrare, och trafiken flyta bättre.

• Korsningen Ekebykorset på E18 i Karlskoga byggs om för att förbättra framkomligheten och öka trafiksäkerheten.

• Flera beläggningsåtgärder och även brounderhåll görs längs Norrlandskusten, på E4 mellan Gävle och Örnsköldsvik.

• I Norrbotten görs flera arbeten på den normalt sett intensiva pendlarsträckan längs väg 97, bland annat genomförs arbeten med mittseparering för att öka trafiksäkerheten.

Hela listan på samtliga vägarbeten län för län finns på Trafikverkets hemsida.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2020-05-21 18:08

Då blir det säkerhetsavstånd mellan bilarna på 2 meter......

#2
2020-05-22 09:08

man får ta en annan väg

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.