Nästa artikel
Vad tycker du om Vi Bilägares webb-TV?
DISKUTERA:

Vad tycker du om Vi Bilägares webb-TV?

Publicerad 6 april 2009 (uppdaterad 21 september 2010)
DISKUTERA: Vad tycker du om det senaste avsnittet av Vi Bilägares webb-TV? Vad var bäst? Vad kan förbättras? Vi vill ha din åsikt!

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2009-04-06 14:52
Göran (ej verifierad)

Det är fortfarande stora problem med att bilden hackar sig fram. Bilden uppdateras ungefär en gång per sekund. Fram till och med decemberavsnittet fungerar det bra. Det borde inte vara så svårt att kolla vilka skillnader det är i programvaran som används efter det. 2MB uppkoppling räcker för att det skall fungera överallt annars. Förtaget som levererar Web-TVn skall nog göra någon form av förändring i Flash inställningarna. Innehållet i i sändningarna är det dock inget fel på!

#2 • Uppdaterat: 2009-04-06 15:51
JOM (ej verifierad)

Det var märkligt Göran.
Bilden i min dator är perfekt.
För övrigt tycker jag att webb-TV är en utmärkt idé.
Man får tidiga och snabba undersökningar av allt möjligt som rör bilismen.
Jättebra gjort Vi Bilägare - Grattis!

#3 • Uppdaterat: 2009-04-06 16:31
Bengt (ej verifierad)

Positivt, men ta bort oljudet mellan kommentarerna.

#4 • Uppdaterat: 2009-04-06 16:34
Ola Andersson, Vibilagare.se (ej verifierad)

Vi tittar på hackandet. Själv har jag tittat på avsnitten sedan december på flera olika datorer och har inte haft något problem. Men eftersom det rapporteras om att det hackar undersöker vi givetvis vad det kan bero på.

#5 • Uppdaterat: 2009-04-06 17:37
Anders Rönnqvist (ej verifierad)

Det senaste avsnittet (6/4) är helt perfekt när det gäller bildkvalitet. Tidigare var det "hack". Än en gång, det är perfekt, över förväntan. Jag väntar redan på nästa avsnitt.
Hälsn. A R

#6 • Uppdaterat: 2009-04-06 18:02
Erik (ej verifierad)

Bra kvalitet på innehållet, men rent tekniskt önskar jag högre upplösning så att man kan se programmet i fullskärmsläge med skärpa. Nu blir det antingen liten originalruta eller småpixlig fullskärm.

#7 • Uppdaterat: 2009-04-06 19:47
Fredrik (ej verifierad)

Senaste programmet gick utmärkt att titta på, helt utan lag. Men problemet kvarstår med dom äldre, fryser ungefär var tionde sekund.

#8 • Uppdaterat: 2009-04-06 21:34
Roy (ej verifierad)

Jag tillhör också dem som har tekniska problem, vilket är synd på flera sätt - bland annat tar det koncentration från själva reportagen.
Trots närmare 23Mb/s (inte MB, Göran), så småhackar bilden hela tiden (högst en sekunds mellanrum)medan ljudet matar på helt OK. Efter fem och åtta minuter hängde sig allt totalt i några sekunder. Sammantaget var det dock mindre problem än förra gången, men absolut inte bra. Det märkliga gammavärdet med murriga skuggor utan utteckning finns kvar oförändrat.
Visserligen har jag en gammal häck till dator med litet arbetsminne, men den borde ändå räcka till.

Martin Skölds analys av läget var intressant.
Marianne förordar takfönster. Visst blir det ljusare, men hur är det egentligen sommartid? Jag har bara ägt och åkt i bilar med den mindre/äldre varianten av lucka och oftast dragit för innerluckan. Att öppna dem gör man ju inte heller gärna någon längre stund. Hettande sol och högt vindbrus. De som går att glänta i bakkant är mindre problematiska, men tillför ändå inte så värst mycket - ingenting alls om man har AC och det har väl alla nu för tiden. En bilmekaniker i släkten hade också lite funderingar kring säkerheten. Hur kul är det att rulla med en bil med takfönster?
Motorcykelrapporten visade på några för mig nya modeller och fick mig att tänka på en mc-test som gjordes för ett par år sen innan samarbetet med MC-nytt. Testföraren var missnöjd med originalljuddämparen. Varför måste somliga mc-åkare vara så förbannat neanderthalmentala? Är det inte egotripp nog att tygla hojen, känna samspelet maskin/människa? En så pass familjeinriktad tidning som Vi bilägare borde stävja såna pubertala tendenser. En tidning som ju faktiskt gör seriösa bullermätningar av bilar.

#9 • Uppdaterat: 2009-04-07 00:01
Olle Ström (ej verifierad)

Hej!
För att bo på landet med mindre än 2 Mb/s mkt bra bild men hemsk musik. Exteriörscener mycket sämre men studiobilder otroligt skarpa. Skulle hellre ha jämförelsetest av Meriva 1,3 och Roomster 1,4 diesel.
Vilken seriös bilåkare villa ha Scoutplast?

#a • Uppdaterat: 2009-04-07 14:37
Bengt D (ej verifierad)

Tänk om det, för den med långsammare internet, fanns en enkel möjlighet [Sparaknapp] att först kunna lagra filen på hårddisken för att sedan kunna avnjuta filmen därifrån utan hack mm i ljud o bild

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.