Bild
Nästa artikel

Utländska förare slipper straff

Nyheter

En rumänsk bilförare stoppades nyligen utanför Norrköping med 0,9 promille alkohol i blodet. Han körde 128 km/h på 110-väg och saknade giltigt körkort.- En svensk förare hade sannolikt fått uppåt 25 000 kronor i böter för de här tre brotten. Men den här föraren släpptes bara iväg.

Det är skrämmande att det får gå till så här, säger trafikpolis Nils-Olof Nilsson, som stoppade den rumänske föraren vid Böksjön utanför Norrköping.

I nya numret av tidningen Motorföraren kommenterar trafikpolischef Bengt Svensson vid Rikspolisstyrelsen händelsen utanför Norrköping.
- Man ska inte kunna smita undan och strunta i att betala. EU har nyligen bestämt att ta i den här frågan. Problemet är likadant i flera EU-länder. Något måste göras.

Trafikpolis Nils-Olof Nilsson berättar om den aktuella händelsen:
- Den rumänske föraren luktade alkohol så vi gjorde ett blåsprov, berättar Nils-Olof Nilsson. När vi gjorde det exakta provet visade det sig att han hade 0,9 promille alkohol i blodet. Därför tog vi in honom till polisstationen i Norrköping, men efter skriftligt erkännande släppte han iväg. Han hade inga pengar att betala utdömda 8000 kr i böter.

Trafikpolischef Bengt Svensson vid Rikspolisstyrelsen:
- Vi är medvetna om att det går till så här. Enligt nuvarande regler kan vi inte hålla kvar en person om böterna är lägre än 50 000 kronor.

Trafikpolis Nils-Olof Nilsson känner sig uppgiven:
- Det är otroligt irriterande att stoppa trafikfarliga bilister som sedan bara kan åka iväg. Så får det inte vara, säger han till tidningen Motorföraren.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.