Bild
Nästa artikel
Nyheter

Uppgifter: Porsche planerar utmanare till Tesla Model 3

Publicerad 2021-06-03 16:28 (uppdaterad 2021-06-03 16:33)
Enligt obekräftade uppgifter kan Porsche lansera en billigare elbilsmodell under Taycan.

Första resultatet av Porsches storsatsning på eldrift är sedanmodellen Taycan. Den har dessutom lanserats som kombi och fått ett koncernsyskon i form av Audi e-tron GT.

Sedan tidigare är det känt att nästa elbil från Porsche blir en eldriven version av suven Macan. Men enligt nya uppgifter finns även planer på en mindre elbil, under Taycan, med lägre pris.

Porsche har ännu inte gett grönt ljus åt den nya modellen – beslutet diskuteras fortfarande internt, enligt uppgifter till Autocar. Men om bilen blir verklighet kommer den bygga på den så kallade PPE-plattformen som även Audi använder.

En billigare Porschemodell med eldrift skulle kunna bli en utmanare i samma klass som Tesla Model 3 och Polestar 2. Instegsversionen får bakhjulsdrift och en elmotor medan dyrare versioner får dubbla motorer och fyrhjulsdrift.

Eftersom modellen inte är bekräftad av Porsche finns inga officiella uppgifter på vad den ska kosta, men Autocar gissar att prislappen blir något högre än för Boxstermodellen som i dag börjar på drygt 600 000 kr.

Läs också: Här är Porsches eldrivna kombi – så mycket kostar den

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.