Nästa artikel
Uppgifter: Ovanlig Mercedes såld – för 1,4 miljarder
Nyheter

Uppgifter: Ovanlig Mercedes såld – för 1,4 miljarder

Publicerad 14 maj 2022
Enligt uppgifter till Hagerty har en extremt ovanlig racing-Mercedes sålts för rekordbelopp.

1,4 miljarder kronor – lika mycket som 38 000 årslöner för medelsvensken eller 1 160 exemplar av Mercedes S-klass. Så mycket ska en extremt ovanlig Mercedes nyligen ha bytt ägare för, enligt obekräftade uppgifter.

Bara två exemplar av Mercedes 300 SLR ”Uhlenhaut Coupé” ska ha byggts, och det är en av dem som nu ska ha sålts av Mercedes, enligt Hagerty. Bilen toppade 290 km/tim men racingkarriären stoppades av en katastrofal krasch på Le Mans 1955.

Om uppgifterna stämmer har bilen sålts för nästan tre gånger så mycket som en Ferrari 250 GTO gick för på en auktion 2018, och dubbelt så mycket som den dyraste privata bilförsäljningen någonsin. Även det var en Ferrari 250 GTO.

Hårda krav

Bilen är uppkallad efter den dåvarande chefen för Mercedes testavdelning, Rudolf Uhlenhaut, och ”Silverpilen” är redan i så kallat standardutförande en av världens mest berömda racingbilar. De två specialmodellerna var lagliga att köra på allmän väg.

Mercedes ska enligt uppgifterna ha ställt hårda krav på köparen. Bland annat ska bilen fortsätta visas upp på utställningar och köparen får inte sälja den vidare.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (2)

  • 17 maj 2022 Varför sålde Mercedes bilen…
  • 14 maj 2022 Får inte säljas vidare???
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.