Bild
Nästa artikel

Uppgifter: "Geely har lagt bud på Saab"

Nyheter

Tidigare i veckan har det talats om ett samgående med Fiat. Nu kan Saab vara nära en affär - med Geely. Den kinesiska biltillverkaren uppges ha lagt ett bud på Saab.

- Det är inte lämpligt att prata om det än eftersom förhandlingarna pågår. Vi kommer att lämna mer information om affären går i lås, säger Zhang Xiaoshu på biltillverkarens PR-avdelning till AP.

Biltillverkaren Geely är ett av flera kinesiska företag som har kopplats samman med ett köp av Saab. Den kinesiska biltillverkaren ska ha besökt Saab i Trollhättan för två veckor sedan och nu kan ett förvärv vara nära.

Ett flertal medier, så som AP och Wall Street Journal, uppger att Geely har lagt ett bud på Saab.

Såväl Saab som Geely har valt att inte kommentera de specifika uppgifterna. Återstår att se om uppgifterna bekräftas - eller dementeras - framöver.
Taggar: Nyheter
Uppgifter: "Geely har lagt bud på Saab"

Kommentarer

#1
Raphael
2009-05-07 17:14

Det är mycket mer troligt att Geely köper Saab än Fiat, dock finns orosmomentet vad svenska regeringen tycker om Geely som ägare.
Geely har inte precis visat framfötterna gällande kvalitet och produkdesign, och de kan behöva en europeisk fabrik som ligger nära den europeiska marknaden för sin tillverkning av Geely-bilar.
Men jag tror det riskerar att bli stora kulturkrockar vilket i längden gör det ohållbart med Geely som ägare av Saab, och dessutom finns ju önskemålet från Geely - som från andra kinesiska tillverkare - om att flytta teknik och kunskap till moderbasen i Kina. Precis det som skedde med Rover och MG, fast där flyttade man även delar av fabriken ner till Kina (och just flytta tillverkningsmaskinerna ner till Kina tror jag inte svenska regeringen går med på).

#1
Saabnisse
2009-05-07 22:45

Det här är ju förskräckliga rykten.
Sälja till kineser!
Aldrig, då är det bättre att begå Harakiri !!!
(Egentligen är det ju samma sak).

#1
preben
2009-05-08 00:52

Indiska Tata Motors som tillverkar den berömda bilen Tata Nano var också bland de intresserade köparna.

#1
Folke
2009-05-15 12:51

Viktigast är att saab fortsätter o tillverka bilar riktiga bilar alltså saab är en mycket bra bil finns ingen bättre vägbil än saab har en 95-aero-04 är kanon nöjd med den
har haft en 9000 o en 900 har aldrig haft proplem med dom bara kört det finns inga bättre bilar än saab mycket nöjd som saab ägare.
Folke

#1
Lars Jansson
2009-05-15 12:59

Har haft två saabar. En 9000 och en 04as 9-5 Aero. Bara problem med dem. Kan inte hålla med Folke om att saab är bra bilar. Tycker inte heller att komforten är bra i dem.
Nu kör jag Volvo och Audi. Mycket nöjd med dem.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.