Nästa artikel
Unik Lexus för prinsens bröllop
Nyheter

Unik Lexus för prinsens bröllop

Publicerad 28 juni 2011 (uppdaterad 28 juni 2011)
I samband med sommarens bröllop kommer prins Albert av Monaco att transporteras i en Lexus med unik takkonstruktion.

Lördagen den 2 juli gifter sig prins Albert av Monaco med tidigare sydafrikanska simmerskan Charlene Wittstock. Efter ceremonin ska de nygifta köras i kortege längs furstendömets gator.

Men inte med vilken bil som helst. Lexus har tagit sig an prestigeprojektet och byggt en specialvariant av den förlängda versionen av Lexus LS 600h.

Originalbilen har plockats isär, förstärkts med kevlar och kolfiber samt utrustats med avtagbart glastak över baksätet. Taket är tillverkat med samma teknik som används till stridsflygplan, i åtta millimeter tunn polykarbonat. Totalt tog projektet 2 000 timmar att färdigställa.

Bilen går under namnet Lexus LS 600h L Landaulet och under huven återfinns förutom en V8-maskin på 5,0 liter även en elmotor. Med denna ska bröllopsfärden bli utsläppsfri.

Efter bröllopet ställs bilen ut för allmän beskådan på Oceanografiska museet i Monaco.

Diskutera: Vad tycker du om Lexus LS 600h L Landaulet?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2011-06-28 15:11
Kalas (ej verifierad)

Jag tycker att denna bilen är förbannat ful! Vem vill åka med detta schabrak? Detta bröllop kan inte sluta med annat än i misär och skiljsmässa!

#2 • Uppdaterat: 2011-06-29 08:37
Kalas (ej verifierad)

Javisst,
så förvånade vi blir när man klivier ut ur grottan och bara MÅSTE skriva ngt då Lexus dvs Toy... kommer på tal och MÅSTE försvaras.... Men självfallet önskar även jag paret ALL lycka OCH välgång!

#3 • Uppdaterat: 2011-06-29 10:58
amoC

Tycker den var skitcool :)

#4 • Uppdaterat: 2011-06-29 23:38
Kalas (ej verifierad)

Har Shogun varit i närheten av den? Troligen inte liksom jag men man får väl ha en åsikt eller? Nä, det får man inte så länge man inte håller med en viss person(er).

#5 • Uppdaterat: 2011-06-30 11:53
Kalas (ej verifierad)

Shogun:
Har du verkligen åkt med Lexus LS 600h L Landaulet? Jag gör vågen för dig! När och var gjorde du det och framförallt varför? Fakta tack!

#6 • Uppdaterat: 2011-06-30 18:06
Kalas (ej verifierad)

Jaha,
så då har du alltså inte åkt i en Lexus LS 600h L Landaulet utan en annan modell som är grunden till Lexus LS 600h L Landaulet. Men oavsett vilket så imponerar det inte alls på mig och jag varken vill eller ens har tänkt att åka i en sådan skottkärra ens om jag hade råd. Skulle jag köpa en riktigt fin bil skulle det isf bli en BMW 7 serie, Audi A8 eller kanske en Mercedes AMG. De är genuina bilar det om än orimligt dyra! En liten stilla undran bara: Ägnar du nästan all ledig tid att visitera Toyota och Lexus försäljare? Man undrar. Skaffa ett liv!

#7 • Uppdaterat: 2011-06-30 19:23
Kalas (ej verifierad)

Shogun:
Jag hoppas också att det kommer nya miljövänliga batterier till hybridbilarna. Att installera jordvärme är nog det bästa man kan göra och att dra upp egen fisk ur Klarälven är också härligt. Enligt en vän som jag har som är bosatt i Hagfors har du bara ett "stenkast" ner till Klarälven strax bakom ditt hus. Kan det vara 100 meter? Oavsett tycker jag också att hela Sverige ska leva och det är bra att man befolkar landsbygden. Men det påstås att det är landsortsbefolkningen som skiter ned naturen mest eftersom det är de som har flest gamla "skrotbilar" som står i skog och äng och att det är de som kör mest bil varför landsortsbor är mer överviktiga än stadsbor fast jag är iof inte helt säker på att man blir tjock på landet och smal om man bor i en storstad. Men hur som haver är jag väldigt glad att du har installerat jord - berg - värme. Det var väldigt klimatsmart gjort! För övrigt ska jag tänka på att "tagga ned" trots att jag tycker det jag gör. Ha det gott!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.