Bild
Nästa artikel

Toyota säljer plug-in-hybrid 2010

Nyheter

Om drygt två år kommer Toyota att börjar sälja plug-in-hybridbilar utrustade med litium-jon-batterier.

Till skillnad från konventionell el/bensin-hybriddrift, som finns i bland annat Toyota Prius och flera Lexusmodeller, kan batterierna i en plug-in-hybridbil laddas från ett vanligt vägguttag. I kombination med litium-jon-batterier, innebär det att bilen kan köras betydligt längre sträckor med enbart eldrift och dessutom i högre hastigheter.

För att klara produktionen av den nya typen av hybridbilar, undersöker Toyota och Matsushita för närvarande möjligheten att starta masstillverkning av litium-jon-batterier vid de båda företagens gemensamägda fabrik i Omori i Japan.
Toyota lägger ner stora resurser på utvecklingen av hybridbilar. Sedan något år tillbaka pågår tester med en Toyota Prius plug-in-hybridbil med vanliga nickel-metallhydridbatterier.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Örjan Eriksson
2008-01-17 19:51

Ta vara på fartvinden. Montera minivindkrafverk på bilarna, som lladdar batterierna. Då behövs kanske ingen soppa.

#1
Åke Strand
2008-02-03 14:23

Tyvärr Örjan. Du skulle förbruka mera energi än du skapar. Ditt förslag skulle ge en evighetsmaskin och det är ju uteslutet. Däremot kunde det ge ett gott tillskott när bilen står stilla om det blåser. Kanske vore solceller smartare dom skulle ge lite även under färd.

#1
Lars Juhlin
2008-02-07 10:56

Skynda på! Jag är beredd att köpa en elbil idag.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.