Nästa artikel
Toyota Prius - så står sig hybriden mot V50 och S-Max
VI BILÄGARES BEGBILAR:

Toyota Prius - så står sig hybriden mot V50 och S-Max

Publicerad 20 januari 2009 (uppdaterad 21 september 2010)
Toyota är omdiskuterat på Vibilagare.se och splittrar läsarna i två läger, förespråkare och motståndare. Och kanske får de båda sidorna ny ammunition - för Vi Bilägares långteststall har jämfört Toyota Prius med Ford S-Max och Volvo V50 och funnit några högintressanta resultat.
Vi Bilägare har jämfört Toyota Prius I med Volvo V50 och Ford S-Max. Och när det kommer till värdeminskning, bränsle och andelen totalkostnader står den japanska hybriden sig riktigt bra.

I tabellerna (klicka på FAKTA LÅNGTESTSTALL 2008 till höger) kan du se resultatet.

Relaterade dokument

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2009-01-20 10:14
Anders (ej verifierad)

Intressanta siffror! Prius verkar helt klart vara en billigare bil i längden. Visst är där reperationskostnader och så men det får man räkna med när bilen blir äldre. Heja Toyota!

#2 • Uppdaterat: 2009-01-20 10:42
Saabnisse (ej verifierad)

Jag är imponerad över att batterierna fortfarande tycks fungera på Priusen, men det vore intressant om ni kan göra en kapacitetsjämförelse mellan PriusI och PriusII.
Kör en uppmätt sträcka enbart på batteri så går det kanske att se hur mycket som finns kvar.
Om batterierna har t.ex. två år kvar är det intressant att se om det lönar sig med ett batteribyte eller om det är bättre att skrota.

#3 • Uppdaterat: 2009-01-20 10:44
Perra (ej verifierad)

Förr eller senare kommer batterierna gå sönder och då blir Prius en dyr historia. Det tror åtminstone jag.

#4 • Uppdaterat: 2009-01-20 14:23
Ant (ej verifierad)

Tycker det verkar rätt värdelöst! Kör du inte bilen rätt, och använder motorbroms så laddas aldrig batteriet! Hellre elbil som går på el och en liten snål diesel när det krisar, många skulle klara sig och bara ladda och köra 15mil..

#5 • Uppdaterat: 2009-01-20 14:36
Sven (ej verifierad)

Varför ingen sammanställning av den avskräckande höga totalkostnaden - så folk fattar att det inte är någon ide att äga bil!?
Varför inte räkna med dagens bränslepriser? Det är det vi jämför, inte historia under det gågna året - dvs behövs en tabell till! Chefen er kan väl räkna ut totalkostnaden för era bilar ändå.
Tror också jag att Priusen's batteribyte är mycket hög. Hur hög kan väl ni ange!

#6 • Uppdaterat: 2009-01-20 15:06
Johan (ej verifierad)

Vad alla ska klaga på Toyota då..Finns det dieselhybrider? Nej inte vad jag vet och jag tror ingen på detta forum kommer komma fram med en heller. Prius kanske inte är den sexigaste bilen på marknaden och batterier brukar ta slut någongång..Men man ska väl inte köra den mer än tio år eller max 15..Tror inte vi kommer köra med bensinbilar i stor skala om 10-15 år ändå så vi får nog vänja oss vid tanken att byta bil oftare i framtiden. Men Toyota har gjort ett bra jobb med prius även om jag inte kört den så måste den ändå vara en hygglig bil eftersom folk köper den för massa pengar dessutom. Nästa generation ser ut att bli riktigt fin men som sagt den är dyr. Jag kan bara inte förstå folk som köe Saab eller Volvo och så gnäller dom på Toyota det är helt offattbart..Ni kanske ska köpa eller iaf provköra en Toyota innan ni dömmer ut märket totalt..Dom gör ju Lexusbilar oxå och dom kan väl ingen klaga på förutom möjligen att dom är rätt törstiga men det kommer och finns hybrider där oxå..

#7 • Uppdaterat: 2009-01-20 16:29
Arne (ej verifierad)

Skulle vara intressant att höra vad alla taxiägare som har en Prius tycker. Dom kör ju verkligen under varierande förhållanden vad gäller korta och längre sträckor.

#8 • Uppdaterat: 2009-01-20 17:41
jocke (ej verifierad)

Vilken häftig sajt. Nu ska här debatteras. Min granne har just en Toyota Prius, en 06:a som tjänstebil. Han pendlar ca 4 mil om dagen med Toyotan och säger att den INTE är prisvärd. Den drar oerhört mycket bensin oftast ÖVER 0,6 att jämföra med runt 0,45 som Toyota anger. Den är bara snål i ren stadstrafik då elmotorn jobbar. Toyotan är dessutom väldigt slö särskilt vid omkörningar och i långa sugande uppförsbackar, det finns många sådana här på Värmdö, östra Stockholm. Den är vidare dyr i inköp. Den kostar tex 80 000 kr mer än en Golf TDI, diesel som dessutom är betydligt större och har en betydligt bränslesnålare, rappare och körgladare motor. Sammantaget menar han att han INTE kan rekommendera andra att köpa en sådan Toyota.

#9 • Uppdaterat: 2009-01-20 18:33
Johan (ej verifierad)

Prius är dyr det håller jag med om men Toyota är ett toppmärke punkt.

#a • Uppdaterat: 2009-01-20 19:55
Lasse (ej verifierad)

När jag valde tjänstebil i höstas så blev det plånbokens tur att bestämma. Billigare bil kan man inte ha som tjänstebil. 40% avdrag på förmånsvärdet innebär netto ca 900:-/månad i förmånskostnad plus löneavdrag blir det netto ca 2 100:-/månad. Lägg där till en bensinförbrukning på ca 0,54 liter per mil så är ekvationen klar.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.