Bild
Nästa artikel

Toyota Plug-in 2010

Nyheter

Om två år, 2020 har Toyota de första färdiga hybridbilarna av plug in-typ. Det är samarbetet med batteritillverkaren Matsushita Electric Industrial som möjliggör starten.

fabriken som ska bygga batterierna av lithium-jon-typ byggs av de bägge företagen tillsammans och ska stå färdig nästa år. 2010 ska de första bilarna med batteritypen finnas ute, men inte till salu. Bilarna, som inte blir speciellt många första året, ska leasas ut till utvalda kunder i Europa, Japan och USA. Om det blir Prius, som på bilden, eller någon annan modell är inte klart.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Erik Olsson
2008-06-13 14:12

Har denna tagit steget fullt ut med elmotorerna i hjulen? Det bär säkert emot på motorutvecklingsavdelningen men de får trösta sig med laddningsmotorer. Men resten av utvecklingsavdelningen måste ha jätteroliga jobb med fjädring, styrning, energireglering etc såvida inte bränslelobbyn lyckas tysta möjligheterna och journalisterna bara är intresserade av antika fordon.

#1
Saabnisse
2008-06-13 19:29

Nej, Erik, motorer i hjulen har den säkert inte. Det förutsätter en seriell hybrid och det är inte Toyotas specialitet.
Det är säkert bara en uppdatering av deras gamla parallellhybrid vi får se.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.