Bild
Nästa artikel
Toyota och Ford ingår hybridallians

Toyota och Ford ingår hybridallians

Nyheter

Toyota och Ford inleder ett samarbete för att ta fram ny hybridteknik för suvar och pickuper, det meddelades på måndagen.

För att kapa utvecklingskostnader och snabbare få ut ny teknik på markanden ingår japanska Toyota och amerikanska Ford en ny allians. Det är första gången de båda tillverkarna tillsammans samarbetar om produktutveckling.

Syftet med partnerskapet är att ta fram ett hybridsystem som kombinerar bensin och el för att driva bakhjulen på tyngre fordon, som suvar och pickuper. Resultatet blir en lägre bränsleförbrukning, utan kompromisser vad gäller dragförmåga eller andra egenskaper, enligt Ford och Toyota.

– Det här avtalet samlar kunnandet hos två globala ledare inom hybridteknik för att snabbare utveckla en bättre lösning som är mer konstandseffektivt för våra kunder, säger Derrick Kuzak, chef för produktutveckling på Ford, i en kommentar.

– Tillsammans med Ford vill vi skapa spännande teknik som gynnar samhället – och vi kan göra det med den erfarenhet de här två företagen har inom hybridteknik, säger Takeshi Uchiyamada, produktionschef på Toyota.

Utveckling inleds 2012
Med tanke på att Toyota i dag säljer flest hybridbilar i världen samt att Ford toppar försäljningsstatistiken i USA med pickupserien F-series, är samarbetet logiskt.

Därtill väntas skärpta regler för koldioxidutsläpp från myndigheter runt om i världen, något biltillverkarna måste anpassa sig till.

När tekniken väl är färdigutvecklad kommer Ford och Toyota själva att integrera den till egna bilplattformar. Utvecklingsarbetet inleds nästa år

Diskutera: Vad tycker du om samarbetet mellan Toyota och Ford?

Taggar: Nyheter, , Ford, Toyota

Kommentarer

#1
Gert A
2011-08-25 23:17

Japanerna har i åratal byggt toppenbilar just för att de utvecklar produkter själv och inte låtit pajjasmärken balnda sig i.

Men nu när de samarbetar med allt och alla börjar de få problem. Allt från fastnande gaspedaler och brinnande motorer till nackskydd som lossnar vid krock...´

Och då japanerna är vana vid att allt bara fungerar vill de inte erkänna när något är fel...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.