Nästa artikel
Toyota FT-4X en rullande verktygslåda
Nyheter

Toyota FT-4X en rullande verktygslåda

Publicerad 13 april 2017
Kantigt crossover-concept för äventyrligt, urbant folk. Men inte för äventyrligt.
På New York Auto Show har Toyota presenterat ett fyrkantigt koncept med namnet FT-4X. Förkortningen är ganska oavancerad. Den står för ”Future Toyota” och 4X betyder fyrhjulsdrift. Målgruppen är millennialer – generation Y som då och då föredrar att lämna stadens vimmel för lite lantluft. Men Toyota poängterar att utomhusaktiviteterna inte är för överdrivet sportiga: ”Dessa utflykter är ofta oplanerade och av det mindre extrema slaget. Ingen tid för att bestiga berg – att köra till utsiktspunkt duger bra!” skriver de i pressmeddelandet.

Bilen är byggd på Toyotas TNGA-plattform, som också delas av crossovern C-HR. Bakluckan kan öppnas på två sätt, beroende på i vilken miljö man befinner sig. I staden horisontellt och tvådelat och vertikalt i vildmarken.

Toyota kallar FT-4X för en rullande verktygslåda med takmonterade, löstagbara ficklampor och vattenflaskor i dörrhandtagen, en musikspelare som går att plocka med sig ut, sovsäck i mittkonsolen, samt massor av försvaringsutrymmen överallt.

Diskutera: Vad tycker du om Toyota FT-4X Concept?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.