Nästa artikel
Toyota återkallar 1,3 miljoner bilar
Nyheter

Toyota återkallar 1,3 miljoner bilar

Publicerad 28 januari 2009 (uppdaterad 21 september 2010)
Toyota återkallar 1,3 miljoner bilar världen över. 5470 av dessa i Sverige - på grund av ett fel på en plastdetalj vid bilbältet.
- Det här berör Yaris från -05 till -07. Alla Yarisägare
kommer att få ett brev inom ett par veckor. sedan är det bara att boka
tid på verkstad. själva felet tar bara några minuter att åtgärda, säger
Bengt Dalström, informationschef på Toyota Sverige, till TT.

Felet innebär att bilbältet ligger emot en plastdetalj vid b-stolpen när bältessträckaren löses ut vid en olycka. Denna plastbit kan då bli varm och orsaka rökutveckling. Därför väljer Toyota nu att återkalla 5470 bilar av modellen Yaris i Sverige.

- De som äger bilarna kommer att få ett brev från oss så kan de boka in
en tid för att ta bort plastbiten som egentligen inte behövs. Det tar
bara några minuter så det fixas under tiden de väntar, säger Bengt
Dalström.

1,3 miljoner bilar

Totalt återkallar Toyota 1,3 miljoner bilar världen över. Förutom Yaris kommer även modellerna Belta och Ractis återkallas. Enligt Reuters berörs de två sistnämnda modellerna även av ett fel på avgassystemet.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2009-01-28 12:20
Anders (ej verifierad)

Ojdå Toyota. Det här låter inte bra även om det är bra att ni återkallar bilarna. Hade det varit Volvo så hade folk skrikit om att det är en skitbil.

#2 • Uppdaterat: 2009-01-28 16:24
Hagge (ej verifierad)

Ha ha ha. Japs shit! Eller som någon skrev att förut hette det: My Toyota is fantastic". NU heter det istället: "My Toyota is fan så taskig"! Lika så tycker nog tex Leif Berman i Hudiksvall vars bilskrälle det har stått om i Hudiksvalls tidning, en helsida, för ca en vecka sedan. Läs och begrunda den artikeln! Toyota is fan så taskig! Så enkelt är det... Hade det varit ett Europeiskt bilmärke som haft samma fel så hade det inte bara blivit en liten notis om felet då hade den svenska journalistkåren slagit på storsläggan och dömt ut bilen ifråga. Men nu är det Toyota som återkallas då nästan tystas det ner i massmedia... Toyota is fan så taskig!

#3 • Uppdaterat: 2009-01-28 16:28
pg (ej verifierad)

Det är inte bara Toyota som råkat ut för fel som måste reklameras.
Volvo osh Saab t. es.har fler gånger än Toyota behövt kalla in bilar för felaktigheter på bromsar, framvagn, motorer, mm.
Så var inet allt för stor i korken

#4 • Uppdaterat: 2009-01-28 16:40
Hagge (ej verifierad)

PG: Bor Du vid datorn och arbetar heltid i Toyotas marknadsförings organisation eftersom Du hugger på min inlaga mot Toyota? Man undrar? Likväl är det så att det förr hette: My Toyota is fantastic". NU heter det istället: "My Toyota is fan så taskig"!

#5 • Uppdaterat: 2009-01-28 16:45
Ola Andersson, Vibilagare.se (ej verifierad)

Nu släpper vi det här med vad Toyotas slogan är eller bör vara. Det kommer bara leda till personpåhopp och därefter måste jag stänga ner kommentarsfunktionen.

#6 • Uppdaterat: 2009-01-28 16:56
Henry Nordling (ej verifierad)

Det är bara se statistiken mest felfri mest nöjd år efter år Har Toyota kommer att ha Toyota Köper nu en ny bekymmersfri Avensis sen ä de bara å åk Henry.

#7 • Uppdaterat: 2009-01-28 17:26
Gustaf (ej verifierad)

Alla som rackar ner på Toyota har säkert Volvo el
Saab.Jag är inne på min 3:e
Toyota sedan 1981 och har inte haft några problem.
Så "My Toyota is fantastic"

#8 • Uppdaterat: 2009-01-28 18:11
Kjell-Åke (ej verifierad)

Om jag förstått saken rätt är det Toyotas sätt att hantera den här reklamationen som skall kommenteras och inte vad som anses 0m andras bilar kontra ens egen. Om nån tycker att Toyota eller Volvo eller vilken bil som helst är en skitbil kan han väl få tycka det utan få ögonen utklösta.
Sandlådenivå!!!

#9 • Uppdaterat: 2009-01-28 18:37
Tobbe (ej verifierad)

Hagge, vad är det frågan om egentligen?! Det var ett otroligt nedrankande av Toyota på sistonde här. Glöm inte att Volvo likväl som Saab har haft flera återkallanden av sina bilar, Det har varit mycket allvarligare fel än denna lilla plastbit som har drabbat Toyotas Yaris. Vi pratar om stolsvärme som fattat eld och smälta databoxar i motorytrymmet. Själv körde jag Nissan förut och var oerhört nöjd med den bilen, och jag skulle gärna tänka mig att köpa en Japansk bil igen, mer än gärna! Och så länge de finns människor som mig så kommer dom japanska bilmärkena att leva kvar i Sverige, lita på det Hagge.

#a • Uppdaterat: 2009-01-28 19:08
Johan (ej verifierad)

Allt detta hackande på Toyota kan bara betyda att folk är avundsjuka och känner sig blåsta nu när dom märker att Volvo & Saab sjunker i värde som en sten..Toyota håller stilen och priset..Men jag betalar hellre 160 för en corolla än 160 för en v70 och det säger mycket.Volvo & Saab har återkallat massor med gånger och man hör ofta om problem iofs så sälj det ju mycket fler Volvo&Saab i sverige så man kan inte jämföra så även om jag gjorde det nu för det gör ju ni Japan hatare..Jag Hoppas Mazda köper Volvo =)

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.