Bild
Nästa artikel

Till salu: Tre långtestbilar!

Nyheter

Kanske är den Europas äldsta i sitt slag - Vi Bilägares Toyota Prius av den första generationen. Nu är den och två andra långtestbilar till salu på www.bilgaraget.se.

Vår Prius köptes i september 2000 som långtestbil. Och det har verkligen blivit ett riktigt långtest.

I oktober förra året slog vägmätaren om till 20 000 mil.

"Gjort sitt jobb med bravur"
Reporter Boo Wennerberg är den som kört första generationens Prius mest och längst. I Vi Bilägare nr 18 summerade Bosse sina intryck:

"Efter nära tio år skiljs våra vägar och även om det bara är en bil med plåt, dubbla motorer och batterier känns det aningen vemodigt.

Ur-Priusen har aldrig svikit, vi har tagit oss i bister vinterkyla i nordligaste Norrland, på knökfulla leder i storstadstrafik och i hetsigt tempo på tyska Autobahn.

Priusen har gjort sitt jobb med bravur."


Mégane och Jazz
Ytterligare två av Vi Bilägares långtestbilar är till salu på bilgaraget.se .

Men de är av betydligt färskare årgång. Både Renault Mégane och Honda Jazz ingick i förra årets långteststall och är alltså 09:or.

Båda bilarna har gått ungefär 3 500 mil.

Om du är intresserad och vill veta mera så klickar du på:


Toyota Prius på www.bilgaraget.se


Honda Jazz på www.bilagaraget.se


Renault Mégane på www.bilgaraget.se
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Jarl
2010-02-16 10:33

Jag som trodde ni sålde bilarna direkt efter varje avslutat år. Luktar ju lite mysko, era beräkningar är ju bara uppskattningar, och inte vad ni eg. fått för bilarna vid försäljning.

#1
Erik
2010-02-16 11:42

Mkt bra! Behåll gärna prius 2an länge så vi får fortsätta följa den :-)

#1
Boo Wennerberg, Vi Bilägare
2010-02-16 15:13

Vi Bilägare har både ett nybilsteststall och ett begteststall. Vissa bilar körs bara ett år, och säljs därefter. Intressanta bilar med stort teknik- eller konsumentintresse väljer vi att behålla längre. Den Prius I som vi nu annonserar ut har vi haft i nio år. Genom åren följer vi räkenskaperna. Vår Prius I fick en milkostnad på 24,56 kr/mil, då räknat på värdeminskning, bränsle, reparationer/service, däck, skatt/besiktning försäkring och underhåll.

#1
Hanzzon
2010-02-17 13:41

Kul att se hur billig en Prius är att äga även i långa loppet vilket många tyvärr försöker göra allt för att förfalska som aldrig ägt någon själv.
Jag är själv oerhört imponerad av Toyotas kvalitet även på deras väldigt avancerade bilar också i långa loppet jämfört med andra bilmärken vilket jag ser exempel på i mitt jobb som Personbilstekniker där jag jobbar med olika bilmärken varje dag.
Hur har Priusen förresten klarat rosten under dessa 10år och 20 000mil i Svenskt klimat Boo wennerberg?
Även där är mina erfarenheter att det inte är något direkt problem hos Toyota.

#1
S
2010-02-18 10:07

Hanzzon...kul att du lyckade hitta en positiv Toyotaartikel. Det har i övrigt varit befriande tyst ifrån dig och din polare Conny Karlsson...det är tuffa tider när verkligheten knackar på.

#1
Conny Karlsson
2010-02-18 11:29

S. Befriande tyst,jaha. Det jag beskrivt tidigare av Toyota gäller fortfarande. Både positivt och negativt om du läst det negativa och att jag till skillnad mot dej skrivit ett brev till Toyota vad jag upplever som blivit sämre än tidigare. Detta gjorde jag INNAN detta mediadrev startade och pratat om i flera år. Dock anser jag att de fortfarande är BÄTTRE än många andra tillverkare fortfarande enligt MIN erfarenhet. Tål du inte att läsa om MINA erfarenheter om olika bilar så låt bli att läsa. Svårare är det inte. Men då måste det vara oerhört svårt för dej att läsa att Toyota tillhör toppen i de flesta undersökningar.........;o) Men det har väl varit lättare den senaste tiden förmodar jag med kärvande gaspedaler,gummimattor, bromsar etc som du fått läsa om. Fortsätt njut så länge det varar. För när Toyota fixat detta och efter man genomfört de förbättringar av kvalitetskontrollerna som man utlovat så kommer det säkert att bli glest med negativa artiklar om Toyota som du kan glädja dej åt. ;o)

#1
Sigge
2010-02-18 11:46

Conny K...snor en länk ifrån AMS kommentarerna. Tycker den verkar passa tämligen bra...läs och begrunda.
http://gentoo-blog.de/wp-content/uploads/2009/02/please-do-not-feed-the-troll.jpg

#1
Conny Karlsson
2010-02-18 13:29

Sigge (sixten) Skriv ditt namn istället för att byta. Skriv gärna om dina erfarenheter......om du har några om Toyota. Har man inget att skriva om så kan man lika gärna vara tyst. Eller läs din egen länk. ;o) Måste kännas ganska retsamt att Toyota alltid ligger med i toppen av de flesta undersökningar som har med kvalitet att göra, eller hur Sixten ;O)

#1
Erik F
2010-02-18 14:03

Grabbar, skärp er. Utan att vara ägare till en Toyota kan jag bara konstatera att Toyota är ett kvalitativt toppmärke, som nu fått tillfälliga problem. Sättet de hanterat dessa uppkomna fel/misstag på har varit föredömligt. Miss att felen finns, men när de väl finns, så har de gjort det de kan och mer därtill (bett om ursäkt i nationell TV) för att visa sin ånger.
Kunde de bara bättra på rostskyddet så vore det ett ypperligt bilmärke.

#1
Per
2010-02-18 15:48

Rostig Toyota Prius som inom kort kommer få diverse problem med bla rosten. Stackars han/hon. Och kom ihåg att den här hade en fått en extra rostskyddsbehandling : /. Vi kommer nu se Toyota gå ner i en djup svacka som dom kommer få kämpa sig ur. Spelar ingen roll vad CC/hanzzon/Erik F (samma person?) säger utan så är det.

#1
PREVIA
2010-02-27 16:21

Re: PER skriver "Rostig Toyota Prius som inom kort kommer få diverse problem med bla rosten. Stackars han/hon."
Var har du fått den uppgiften ifrån, TAROKORT eller är det HOROSKOP?

#1
Per
2010-02-27 22:02

Previa: Ingedera

#1
PREVIA
2010-03-03 22:32

Priusen gick nog för billigt!
Billigaste Priusen på Blocket begär man
53 500 kr för och den har gått 24 000mil.
Tala om REA pris för VB Prius.
VB skriver "Vår Prius I fick en milkostnad på 24,56 kr/mil, då räknat på värdeminskning, bränsle, reparationer/service, däck, skatt/besiktning försäkring och underhåll."
Vilket försäljningspris baserar VB den uträkningen på ?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.