Nästa artikel
Testbil från BMW inblandad i dödsolycka
Nyheter

Testbil från BMW inblandad i dödsolycka

Publicerad 16 augusti 2022 (uppdaterad 16 augusti 2022)
Det blev stort pådrag efter en olycka med en testbil från BMW under måndagen. En person omkom och nio allvarligt skadade.

En allvarlig trafikolycka med en testbil från BMW har inträffat på en vägsträcka i Tyskland. En person har omkommit och nio personer ska vara allvarligt skadade, skriver Der Spiegel.

Enligt preliminära uppgifter på plats ska fyra helikoptrar, tio ambulanser och 80 brandmän ha skickats ut till platsen, som ligger i området Reutlingen i sydvästra Tyskland.

Orsaken till olyckan är ännu inte känd, men enligt polisens uttalande ska en 43-årig man ha kört bilen och i en kurva kommit över i mötande körfält. Som en följd av det ska en 70-årig förare i sin tur ha väjt och frontalkrockat med en tredje bil med en 32-årig förare som senare omkom. Testbilen, en BMW iX, ska också ha frontalkrockat med en annan bil och flera av olycksbilarna ska i ha haft en eller flera passagerare som också skadats, enligt lokala medier.

BMW: ”Inte självkörande”

Polisen har gått ut med information om att BMW:n ska ha varit självkörande. Den hade klistermärken på sidorna med adressen till en hemsida om autonom bilkörning. Men enligt BMW stämmer inte det.

”Bilen har förarassistanssystem på nivå 2 som redan är installerade i produktionsbilar och som stöttar föraren vid behov. Med nivå 2-system är föraren alltid ansvarig”, uppger BMW i ett första uttalande.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.