Nästa artikel
Teslas nya drag: Uppkopplingen stängs ned – om du inte betalar
Nyheter

Teslas nya drag: Uppkopplingen stängs ned – om du inte betalar

Publicerad 2022-07-25 17:31 (uppdaterad 2022-07-27 15:22)

Den som köper en Tesla har hittills fått en mobil internetuppkoppling inkluderad under bilens livslängd – men nu blir det ändring på det. För bilar som beställts efter den 20 juli i år kommer vad Tesla kallar Standard Connectivity ingå i åtta år – sedan stängs det av, om ägaren inte betalar. 

Den som inte betalar för Standard Connectivity när de åtta åren har passerat kan förlora tillgång till funktioner som använder mobildata. ”De Standard Connectivity-funktioner som kan ändras inkluderar för närvarande kartor, navigering, röstkommandon med mera”, skriver Tesla på sin hemsida

Fram till den 1 juli 2018 var även funktioner som musik- och videoströmning, en inbyggd webbläsare och sattelitkartor inkluderade i priset, under bilens livslängd. Men för bilar beställda efter det datumet måste man betala 99 kronor i månaden för ett Premium Connectivity-paket för att få tillgång till de funktionerna.

Hur mycket Standard Connectivity kommer att kosta är inte känt.

Värt att påpeka är att det som gällde när bilen var ny kommer att gälla under bilens hela livstid. Så är det även för bilar som köptes när fri snabbladdning fortfarande var inkluderat i priset.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (23)

  • 2022-07-28 08:30 Celler med högre…
  • 2022-07-27 22:54 https://cnevpost.com/2022/07…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.