Nästa artikel
Teslas automatiska filbyte utreds
Nyheter

Teslas automatiska filbyte utreds

Publicerad 22 februari 2022 (uppdaterad 22 februari 2022)
Tyska myndigheter inleder granskning av funktionen.

I den delvis självkörande Autopiloten på Teslabilar finns möjlighet för bilen att genomföra ett filbyte själv. Liknande funktioner finns också hos andra bilmärken.


Men nu ska tyska motsvarigheten till Transportstyrelsen, som heter KBA (Kraftfahrt-Bundesamt), granska om den förarassisterande finessen hos Tesla är godkänd för användning i Europa. Det rapporterar Automotive News med hänvisning till tyska Bild am Sonntag.


Enligt Bild är KBA i kontakt med såväl Tesla som nederländska vägtrafikmyndigheten RDW, vilka ansvarar för typgodkännandet av Teslas bilar i Europa.


– KBA har inlett en undersökning av en elektronisk filbytesfunktion i Teslas autopilot. Denna funktion, som den amerikanska biltillverkaren erbjuder som tillbehör i vissa av sina modeller, kanske inte är tillåten i Europa, sade en talesman för KBA till Bild am Sonntag.


Det är oklart på vilket sätt som Teslas automatiska filbyte skulle strida mot europeiskt regelverk.


Fler av Teslas självkörande egenskaper har hamnat under lupp på sistone. Dels ska man dra tillbaka en funktion som gör att bilarna ibland ignorerar stoppskyltar, och dels ska de oväntade spökbromsningarna som vissa bilägare råkat ut för utredas.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.