Bild
Nästa artikel
Nyheter

Tesla och BMW missar i krocktest

Publicerad 1 februari 2017
Tesla nådde inte toppbetyg i amerikanskt krocktest.
Model S och i3 fick inte utmärkelsen bästa säkerhetsval av amerikansk organisation.
Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) i USA har krocktestat elbilarna BMW i3 och Tesla Model S. Båda gjorde bra ifrån sig, men missade i delmoment, vilket i sin tur resulterade i att de inte fick utmärkelsen ”Top Safety Pick”.
Tesla Model S presterade inte på topp i frontalkrockstestet snett framifrån. Testdockans överkropp rörde sig för mycket, eftersom säkerhetsbältet inte spändes tillräckligt. Detta ledde till i att huvudet slog i ratten hårt genom krockkudden, vilket skulle ha orsakat skada om det vore en mänsklig förare. Tesla svarar att man gjorde en produktionsändrig 23 januari för att åtgärda bristen och IIHS ska omtesta bilen när möjlighet finns. IIHS slog även ner på strålkastarna och ansåg dem inte bra nog för att erhålla toppbetyg. BMW I3:s brist fanns i whiplashskyddet.

Vid samma tillfälle testades också laddhybriderna Toyota Prius Prime och Chevrolet Volt, vilka båda blev klassade som ”Top Safety Pick Plus”, vilket betyder att de både presterade bra i krocktesten och är utrustade med bra strålkastare.  

Diskutera: Vad tycker du om resultaten i krocktesterna?

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.