Nästa artikel
Tesla Model 3 rivstartar i Europa
Nyheter

Tesla Model 3 rivstartar i Europa

Publicerad 27 mars 2019 (uppdaterad 27 mars 2019)
Blev bäst säljande elbil i februari. Toppade dessutom listan över premiumsedaner med fler nya bilar än Mercedes Audi och BMW.
Februari 2019 var Tesla Model 3:s första hela månad på den europeiska bilmarknaden. Och den gjorde uppmärksammad entré: Med 3.630 nyregistreringar blev den Europas mest sålda elbil.
 
En till fjäder i hatten för Model 3 var att den under februari 2019 lyckades bli den premiumsedan i mellanklassen som registrerades mest – före giganter som Mercedes C-klass, Audi A4 och BMW 3-serie. Enligt analysföretaget Jato Dynamics som sammanställt siffrorna var de flesta Tesla-treor som registrerades privatköpta, vilket bryter trenden att en bils första försäljningar vanligtvis utgörs av företagsbilar.    
– Prestationen av Model 3 är anmärkningsvärd, vi ser normalt inte dessa resultat förrän 4-5 månader efter att en ny bil kommit ut på vägarna, säger Jatos analytiker Felipe Munoz.
 
I februari i år registrerades över 20.000 elbilar i Europa och trots att de endast utgör en andel av 1,9 procent av totalregistreringarna har de ökat med 92 procent jämfört med samma tid i fjol. Flest elbilar hittade till Norge, där de utgjorde 40 procent av de totala nyregistreringarna. 
Förutom Model 3 var det Renault Zoe, Nissan Leaf, BMW i3 och Hyundai Kona som var populärast bland elbilarna. Listan över laddhybrider toppas av Mitsubishi Outlander, följd av Volvo XC60, BMW 5-serie, Kia Niro, samt Mini Cooper Countryman med sladd. Bland sladdlösa hybrider dominerar Toyota, med C-HR, Yaris, RAV4 och Auris. Även Kia Niro hittade in på denna lista. 

Diskutera: Tror du att Tesla Model 3 kommer att fortsätta sälja bra i Europa?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.