Bild
Nästa artikel
En felkonstruerad del kan göra att parkeringsbromsen på Teslas bilar fastnar.
Suven Model X påverkas av återkallelsen...
...liksom sedanen Model S.

Tesla återkallar Model S och X

Nyheter

Parkeringsbromsen i 53.000 bilar över hela världen behöver åtgärdas.

Tesla meddelar på sin hemsida att man upptäckt ett potentiellt tillverkningsfel i suven Model X och sedanen Model S, byggda mellan februari och oktober förra året.

”Bilarna kan innehålla en komponent som konstruerats fel av vår underleverantör. Om delen skulle gå sönder skulle parkeringsbromsen fortsatt hindra fordonet från att rulla, men parkeringsbromsen skulle fastna”, skriver elbilstillverkaren i uttalandet.

Det har inte skett några olyckor eller skador till följd av felet och Tesla poängterar att det inte har någon inverkan på bilens vanliga bromsar. De som råkar ut för att komponenten går sönder får ett varningsmeddelande om att parkeringsbromsen behöver service. Enligt Tesla i Sverige har man ännu ingen information om exakta antalet bilar som omfattas här. Berörda ägare kontaktas via mail och delarna byts ut vid behov. I oktober 2017 beräknar man ha nog med reservdelar för alla fordon som berörs av återkallelsen.
 
Diskutera: Vad tycker du om återkallelsen?
 

Kommentarer

#1
2017-04-21 10:26

Någon har säkert en bra förklaring varför värdens bästa bil behöver återkallas. Naturligtvis är det inte teslas fel..

#2
2017-04-21 12:39

@HT19. Tycker artikeln levererar en väldigt bra förklaring till varför bilen behöver återkallas samt att det är en underleverantör som klantat sig.

#3
2017-04-21 22:43

Där kom den. Det var inte Teslas fel. Det hade konstruerats fel av vår underleverantör.
Tesla märkte ingenting. De gjorde ingen kontroll av produkten de köpt...
Uppfyllde den deras kravspec?

#4
2017-04-22 19:36

Någon form av kontroll har ju gjorts då man upptäckt ett potentiellt tillverkningsfel. Det står ju att delarna byts ut vid behov.
Gissar att det är svårt och rätt tidskrävande att göra ingående tester av varje del som monteras på bilarna på varje bil, man utgår nog från att leverantören uppfyllt de krav som ställts och gör stickprov eller går på det verkstäder och kunder rapporterar in.

#5
2017-04-24 10:02

Jag bara undrar. Är det "potentiellt tillverkningsfel" eller "dålig design & funktion"? Har Tesla bilar samma väl testade bromssystem som i alla andra vanliga bilar? Nej, jag vill inte ha elbil!

#6
2017-04-24 19:56

Ett bagatellartat fel jämfört med en del större tillverkarares återkallelser. Givetvis bra att de agerar förebyggande.
Sen undrar jag var för Daem0n tror att elbilar skulle vara osäkrare än dem med förbränningsmotorer.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.