Bild
Nästa artikel
Tavascan blir Cupras första elbil

Tavascan blir Cupras första elbil

Nyheter

Prestandamärket med rötter i Seat visar ett koncept på vad som kommer att mynna ut i deras första helt eldrivna bil.

2018 lösgjorde sig Cupra från Seat och sedan dess har de bland annat visat upp laddhybridskonceptet Formentor. Nu tar de det elektriska steget fullt ut i och med nästa framtidsvision: elbilen Tavascan. Namnet kommer från en by i Katalonien i nordöstra Spanien. 

Tavascan kallas för en ”suv-crossover”. Den är fyrhjulsdriven och tar sig fram med hjälp av två elmotorer, en på framaxeln och en på bakaxeln. Effekten är 306 hästkrafter och att accelerera från noll till hundra kilometer i timmen tar mindre än 6,5 sekunder. 

 

Tavascan blir Cupras första elbil

I konstruktionen har Cupra utgått från Volkswagengruppens nya plattform för elbilar, MEB. Litiumjonbatteriet på 77 kWh ska enligt körcykeln WLTP ge en räckvidd på 45 mil. ”Eftersom batteripaketet sitter monterat i golvet, har konceptbilen låg tyngdpunkt vilket i sin tur ger verkligt dynamiska köregenskaper”, skriver Cupra i pressmeddelandet. 

Tavascan följer med till bilmässan i Frankfurt om två veckor, men Cupra nämner ingenting om eller när den ska sättas i produktion. 

Diskutera: Vad tycker du om Cupra Tavascan?

Tavascan blir Cupras första elbil
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2019-09-03 19:52

306 hästkrafter är en ofta återkommande effekt. Mercedes E500 t.ex. Den axar till 100 på 6 sek. Antaglingen är det Tavascans tunga batterier som får den att sega.

Hur den kommer att lyckas beror mycket på priset.

#2
2019-09-08 07:50

Häftig bil, men......
Seat har gjort många häftiga konceptbilar som aldrig hamnat i produktion.
De få som hamnat i produktion har blivit rätt urvattnade varianter långt ifrån orginalkonceptet, som hos de flesta bilmärken.

Seat Tango var en häftig konceptbil då det begav sig, kanske dags för en Cupra tango 2.0 med eldrift.

https://www.topspeed.com/cars/seat/2001-seat-tango-ar1268.html

#3
2019-09-09 12:18

Benny: Känns som Seat Tango återuppstod hos Ford som StreetKa, väldigt lika på många sätt.....

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.