Nästa artikel
Svenska priser på Volkswagen ID. Buzz – så mycket kostar elbussen
Nyheter

Svenska priser på Volkswagen ID. Buzz – så mycket kostar elbussen

Publicerad 29 juni 2022
De svenska priserna på elbussen Volkswagen ID. Buzz börjar på strax över 600 000 kronor.

Volkswagen har i många år haft planer på att väcka liv i den klassiska Folkabussen, och nu är det dags. Senare i år öppnas möjligheten att förhandsboka den eldrivna bussen ID. Buzz och transportbilssyskonet ID. Buzz Cargo.

Nu har Vi Bilägare även kommit över de svenska priserna, som hittills inte varit officiella. Personbilsvarianten ID. Buzz kostar från 625 000 kr inklusive moms och transportbilen ID. Buzz Cargo börjar på 489 000 kr exklusive moms. Orderböckerna öppnar i augusti eller september och några månader senare börjar leveranserna.

– Målsättningen är att introduktionsbilarna kommer i oktober inför lansering. De första kundsålda bilarna siktar vi på att kunna leverera under första kvartalet 2023, säger Maria Johnsson, marknads- och pr-chef på Volkswagen Transportbilar i Sverige till Vi Bilägare.

Bilen bygger på samma MEB-plattform som ID.3 och ID.4. Precis som resten av ID-modellerna får ID. Buzz även mjukvaruuppdateringar över nätet.

Vid lanseringen har Volkswagen ID. Buzz ett batteripaket på 77 kWh, motoreffekt på 204 hk, vridmoment på 310 Nm och bakhjulsdrift. Snabbladdningseffekten är upp till 170 kW vilket är högre än för övriga medlemmar i ID-familjen.

Värmepump finns dock inte på de första bilarna som levereras till köparna. Det är annars en uppskattad detalj bland svenska elbilsägare eftersom den kan ge längre räckvidd i kallt väder.

– Värmepumpen är inte tillgänglig vid produktionsstarten av ID. Buzz utan kommer senare, säger Maria Johnsson.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (10)

  • 29 juni 2022 Grosser skrev: California…
  • 29 juni 2022 Räntorna är på väg upp,…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.