Bild
Nästa artikel
Suzuki Swift återkallas – sidospeglarna kan lossna

Suzuki Swift återkallas – sidospeglarna kan lossna

Nyheter

Suzuki kan tvingas återkalla upp till 280 000 exemplar av modellen Swift. Bilens sidobackspeglar riskerar att ramla av.

Suzuki meddelar nu att 90 000 bilar ska återkallas i Japan.

Andra generationen Suzuki Swift och tre andra modeller Suzuki bygger för Nissan, tillverkade mellan maj 2007 och september 2009, omfattas.

Orsaken är att skruvarna som fäster sidobackspeglarna kan lossna på grund av vibrationer under körning.

Över tid riskerar sidospeglarna att ramla av.

Japanska transportmyndigheten har tagit emot 77 klagomål, men inga olyckor har rapporterats.

Ytterligare 192 000 bilar sålda över hela världen kan också komma att beröras, då sannolikt även Sverige.

Diskutera: Vad tycker du om Suzukis återkallelse?

Kommentarer

#1
jarl s
2010-10-19 11:57

backspeglar på wift låter inge vidare swift.

#2
2010-10-19 15:16

I Vi Bilägares test av nya Swift beröms de stora backspeglarna som till och med kallas för dasslock. Vi får väl hoppas att dessa dasslock sitter fast ordentligt...
-
Det är svårt att säga hur det är med andra bilars backspeglar. Kanske lossnar en och annan utan att det anmäls, men det är naturligtvis bra att Suzuki tar ett rejält ansvar.

#3
truebeliver
2010-10-21 21:13

Ricers stay at home please we don´t want your POS cars. japansk kvalitet LOL sedan vågar de köra TV-reklam också.

#4
Magnus Davidsson
2010-10-22 01:30

Jag kommer ihåg det Japanska undret suzuki under 80talet fin fina motorer och växlelådor som nästan bara honda kunde mäta sig med.
En del roliga och kul bilmodeller med sin egna prägel fast något plastiga inredningar men ändå funktionella och bättre än många konkurenter. Dessvärre hade dom missat att många nordeuropeiska länders vägar har salt på vägarna och karosserna försvann lika fort som snön efter våren.
Suzukis motorer, motorcyklar och speciellt utombordsmotorer till båtar är fortfarande i världsklass. Nu är det ju tyvärr så att många av dom billiga fräcka småmodellerna från suzuki är tillverkade i europeiska låglöneländer Rumänien , Bulgarien eller Turkiet och vem vet fler länder.näääh dom små billiga suzuki bilar dom gör reklam för idagens tidningar tåls verkligen att diskuteras om dom är lika seriöst ihopskruvade som äkta suzuki från Japan!

#5
treubeliver
2010-10-22 06:23

japaner kan inte skruva är skit bilar !! rumämien? dacia är FRANSK kavliet bättre än svensk,japansk,tysk, dessutom exotiska och för att inte tala om WRC rally loeb. är mycket bättre än dina jävla japanska vänners suzuki bläää äckligare bilar frå man leta efter fin fin morotor du vet ingenting du bara bablar , håll dig till dina äckliga japaner vem bryr sig.

#6
treubeliver
2010-10-22 06:46

nordeuropeiska salatade vägar? finns ingen aggresiv miljö som den i sverige för bilar vilka länder tänker du på då inte frankrike förstås, saltas inte i tyskland heller iaf och är inte lika kallt som norden mazda rostar ju fortfarande hade du glömt. så in i norden blåögd..hoppas det går dåligt för saab och volvo hoppas hoppas. senast förlorade ni i fotboll skönt...

#7
2010-10-23 16:35

Tyckte att magnus Davidsson skrev som en kratta - tills jag läste - och försökte förstå - treubelivers kommentarer...
Jag antar för övrigt att han menar truebeliever. Var kröp han fram ifrån?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.