Nästa artikel
Suzuki Ignis slutar säljas i Sverige
Nyheter

Suzuki Ignis slutar säljas i Sverige

Publicerad 13 augusti 2020 (uppdaterad 14 augusti 2020)
Udda lilla suven uppdateras, men det kommer inte svenska bilköpare få ta del av.
Lagom till 2017 återuppstod Suzuki Ignis, efter att ha varit frånvarande på den svenska marknaden i drygt tio år. Med sina blott 3,7 meter kombinerat med suviga former och fyrhjulsdrift blev den lite av en särling i bilutbudet. 

För tre år sedan togs nya Ignis in i Vi Bilägares långteststall och efter 4.000 mil var långtestförarna imponerade av de stora innerutrymmena och den snäva svängradien. Desto sämre intryck gjorde bromsförmåga, buller och fjädringskomfort, som senare åtgärdades med en förbättring av chassit från Suzukis sida.

Läs också: "Högljudd semester i Ignis"

 
I AutoIndex 2020 blev Ignis årets nykomling i bedriften att köra rakt in på förstaplatsen i nybilsklassen för småbilar som den modell som ägarna var mest nöjda med. 

Men när det nu är dags för en uppdatering, bland annat med yttre designförändringar och förbättrad bensinmotor med mildhybridassistans, försvinner modellen från Sverige. På Suzukis hemsida har Ignis plockats bort ur utbudet.   

– Vi kommer ej marknadsföra Ignis i Sverige längre, bekräftar Håkan Engström på Suzukis svenska informationsavdelning i ett mejl till Vi Bilägare.

De få bilar som finns i lagret ska säljas slut. Orsaken till att Ignis plockas bort ur utbudet är att efterfrågan varit för liten. 
– Man måste som importör av ett bilmärke med förhållandevis låg försäljningsvolym alltid försöka hålla produktportföljen någorlunda i balans, vilket innebär att varje modell måste generera en viss volym för att "kvala in", säger Håkan Engström. 

Diskutera: Kommer du att sakna Suzuki Ignis?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.