Bild
Nästa artikel
Stulna bilar ofta bara borttappade

Stulna bilar ofta bara borttappade

Nyheter

Stressig julrusch står för dörren. Ny undersökning visar att 4 av 10 tror att de råkat ut för biltjuvar, när de i själva verket bara glömt vart de parkerat.

December är en hektisk månad. Då är det många som glömmer vart de ställde bilen när de julhandlat. I en ny enkät som försäkringsbolaget If gjort med 3.518 deltagare, visare det sig 4 av 10 varit med om att de för en stund trott att deras borttappade bil blivit stulen.

1 av 20 uppgav att de gått så långt att de anmält sin bortslarvade bil som stulen till försäkringsbolaget. 
– Ofta handlar det om en julklappsstressad förälder i en storstad som förirrat sig på en parkering i ett köpcentrum. Men det kan också handla om någon som exempelvis skjutsat sitt barn till skolans luciafirande för att sedan ta bussen direkt till jobbet och glömt bort bilen någonstans på vägen. Eller någon som tagit bilen till en familjesammankomst eller julfest och taxi hem. Vi har fått höra många historier. Men som tur är kommer ju de flesta bilar tillrätta, förr eller senare, säger Caroline Starck, informationschef på If.

Försäkringsbolaget skickar med råden att fotografera bilen när man parkerat. Har man en trådlös nyckel kan det hjälpa att ställa sig högt upp och trycka på upplåsningsknappen för att se när bilen blinkar. 

Diskutera: Har du något bra tips för att komma ihåg vart man parkerat?
 
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2018-12-06 15:12

Jag öppnar bara Skoda appen på min snik octavia och antingen väljer jag blinka med strålkastarna eller tuta tre signaler.
Hur svårt kan det vara på Arlanda parkeringen.

#2
2018-12-06 16:22

Vill absolut inte att bilen ska blinka vid upplåsning så den funktionen har jag stängt av. Skulle någon olovandes komma över nyckeln ska vederbörande åtminstone inte få den hjälpen att hitta min bil.
Ställer jag mig på en stor p-plats skriver jag hellre upp (eller fotograferar) zonbeteckningen för den del av p-platsen jag ställer mig på. Så gott som alla större p-platser har ju sådana zonbeteckningar.

#3
2018-12-06 19:33

Dom flesta bilar blinkar väl även om man trycker på låsknappen fast bilen redan är låst, så kan ju vara bättre trycka på den om man har svårt hitta bilen.

#4
2018-12-06 20:19

Eftersom jag är övervakad av Google talar min telefon om var jag har ställt bilen.

#5
1
2018-12-06 20:53

Var. Inte vart.

#6
2018-12-06 21:36

Jag brukar allockera någon av mina kvarvarande hjärnceller och lagra bilens plats där... -har funkat felfritt än så länge och helt utan några hjälpmedel för funktionsbegränsade.

#7
2018-12-07 02:00

Har en bekant som vid ett mässbesök i Frankfurt var ute och rumlade en kväll tillsammans med en kollega. Kvällen blev sen och de insåg att det måste bli taxi tillbaka till hotellet. Morgonen därpå blev det dags att hämta upp bilen igen, men där hade någon klippt av filmen. Då sken kollegan plötsligt upp och sa: Jag kommer i alla fall ihåg namnet på gatan där vi ställde den, den står i ena änden av Einbahnstraße.

// Krister

#8
2018-12-07 11:56

Finns billiga GPS numera att lägga i bilen. Fyller fler funktioner men hitta bilen på P-lats eller i stora garage med 5 likadana våningar räcker.

#9
2018-12-10 13:29

samhället med stor del av idioter skapar bra förutsättningar för kriminella, terrorister o.s.v.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.